20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Загородній назвав пріоритетні цілі для ударів України по РФ
Загородній назвав пріоритетні цілі для ударів України по РФ

Загородній назвав пріоритетні цілі для ударів України по РФ

Україні вигідніше бити не по Кримському мосту, а по низці важливих об’єктів на території Росії.

Змінити розподіл сил під час війни Україна може у тому разі, якщо перенесе війну на територію країни-агресорки Росії і буде бити по важливих для окупантів об’єктах – компресорах нафтогазової інфраструктури, тягових підстанціях.

Таким чином може вдатися дезорганізувати російську економіку. Таку думку висловив політичний та економічний експерт Тарас Загородній в інтерв'ю Главреду.

За його словами, ефективність ударів по Кримському мосту залежатиме від того, чи використовують зараз окупанти цей об’єкт для постачання зброї та боєприпасів російській окупаційній армії.

"Питання в тому, наскільки росіяни використовують міст для логістики. Якщо вже не використовують, то це буде політичним ударом. Якщо все ж таки використовують, це може ускладнити росіянам постачання Криму, бо тоді його доведеться постачати через окуповані території", – зазначив військовий

Проте, за його словами, Україні вигідніше бити по низці важливих об’єктів на території країни-агресорки Росії.

"Але для України вигідніше бити саме по компресорах нафтогазової інфраструктури, тягових підстанціях, щоб дезорганізувати російську економіку – це Україна може і вже повинна робити", – сказав Загородній.

Хто такий Тарас Загородній

Тарас Загородній - політтехнолог і експерт. Понад двадцять років займається політичним консалтингом, брав участь у виборчих кампаніях в якості політтехнолога, веде блоги в українських ЗМІ. Також його запрошують на політичні ток-шоу в якості експерта.

Вибухи в РФ – останні новини

Раніше повідомлялося, що дрони атакували нафтобазу під Анапою в РФ. Уночі 9 травня було атаковано нафтобазу в селі Юрівка під Анапою Краснодарського краю РФ. Пошкоджено кілька резервуарів. Крім того, у російському Бєлгороді прогриміли вибухи і спалахнули пожежі.

Також повідомлялося, що дрони СБУ атакували нафтобазу в Башкортостані – був здійснений удар на рекордні 1500 кілометрів вглиб РФ.

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Литвиненко заявив, щоудари безпілотниками глибоко всередині території країни-агресора РФ є частиною стратегії з примусу Кремля відмовитися від нападу на Україну. Такі операції необхідні для збереження тиску на диктатора Володимира Путіна попри те, що Вашингтон виступає проти таких атак.

Читайте також:

Источник материала
Поделиться сюжетом