20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
11-й «Чілдрен Кінофест» оголосив програму
11-й «Чілдрен Кінофест» оголосив програму

11-й «Чілдрен Кінофест» оголосив програму

Найбільший дитячий кінофестиваль України знову пройде в кінотеатрах 10 міст, а також онлайн.

З 7 до 16 червня в Україні пройде 11-й «Чілдрен Кінофест» — наймасштабніший український кінофестиваль для дітей і підлітків. 

Подія відбудеться в гібридному форматі: фестивальні покази триватимуть в обраних кінотеатрах країни та онлайн. 

Для онлайн-перегляду організатори підготували спеціальну програму, а покази в кінотеатрах пройдуть у Києві, Львові, Вінниці, Житомирі, Дніпрі, Луцьку, Одесі, Полтаві, Хмельницькому та Чернігові. 

Перегляд фестивальних стрічок безкоштовний за умови попередньої реєстрації, яка розпочнеться 30 травня. 

В кінотеатрах можна буде подивитися фільми Міжнародного конкурсу, а найкращий із них буде визначений глядацьким голосуванням.  

Це сім нових стрічок з різних європейських країн для дитячої аудиторії: 

  • Фільм-відкриття «Королівство Кенсуке» (Велика Британія, Люксембург, Франція) — торішній учасник головного анімаційного фестивалю світу в Аннесі, цьогорічний призер Британської анімаційної премії та Дитячого міжнародного кінофестивалю у Нью-Йорку. Це історія про хлопчика та його вірного собаку, які опиняються на безлюдному острові після шторму. 
  • «Ніна та секрети Їжачка» (Франція) — ще один учасник анімаційного фестивалю в Аннесі від творців мультфільму «Хлопчик-фантом» — хіта «Чілдрен Кінофесту» 2016 року. Головна героїня — дівчинка, яка разом із другом та уявним їжачком намагаються розшукати скарб на фабриці. 
  • «Тонда, Славка і чарівне світло» (Угорщина, Словаччина, Чехія) — фентезі-анімація про пригоди особливого хлопчика, що світиться від народження, та його сусідку з чарівним ліхтариком. 
  • «Детективи звіропоїзда» (Норвегія) — анімаційна пригода в дусі детективів Аґати Крісті. У центрі сюжету — викрадення цінного винаходу, яке розслідує команда друзів. 
  • «Пташина скеля» (Ірландія) — творіння студії Cartoon Salloon, за плечами якої — номінації на «Оскар» за анімаційні фільми «Пісня Моря» та «Годувальниця». Це історія для найменших про пташку та її друзів, які рятують від небезпек єдине яйце, знесене на їхньому острові цього року.
  • «Окейдякбувай» (Нідерланди) — ігрова стрічка, призерка юнацького журі конкурсу Міжнародного дитячого кінофестивалю в Чикаго. Головні героїні — підлітки Джеймі та Іман, які тікають зі школи для дітей з порушенням слуху, щоб навідати бабусю однієї з дівчат. 

Ще одна картина буде оголошена пізніше — це буде фільм-сюрприз, який представлятиме у міжнародному конкурсі Німеччину. 

У фестивальному онлайн-кінотеатрі на глядачів і глядачок чекатиме спеціальна програма «Коли ще звірі говорили».  

Це добірка стрічок про тварин, до якої ввійшли хіти з попередніх едицій «Чілдрен Кінофесту»: 

  • «Паця» — комедійна історія про порося, яке потрібно дресувати. 
  • Неймовірна подорож на «Північний полюс» — заснована на реальних подіях історія чотирилапої учасниці полярної експедиції на дирижаблі. 
  • «Гол!» — мультфільм про маленького крота Манго, який ось-ось повинен вийти на роботу шахтарем, хоча мріє стати професійним футболістом. 
  • «Зоопарк» — сімейний фільм про друзів, що намагаються врятувати тварин з місцевого зоопарку Белфаста під німецьким бомбардуванням у 1941 році. 
  • «Піпі, Пупу та Розмарі: Таємниця викрадених нот» — анімація про великий святковий концерт лісових жителів, який опинився під загрозою. 
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Теги по теме
Дети
Источник материала
Поделиться сюжетом