20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Активісти штурмують завод Tesla в Німеччині: що сталось
Активісти штурмують завод Tesla в Німеччині: що сталось

Активісти штурмують завод Tesla в Німеччині: що сталось

Навколо гігафабрики Tesla в Грюнхайде - єдиного заводу компанії в Європи - від ранку відбуваються заворушення. Сотні активісти здійснюють спроби штурмувати завод, пише Bild.

Видання пише, що демонстранти,яких нараховується щонайменше 1200 осіб, з'їхались до заводу Tesla неподалік Берліна з усієї Німеччини та деяких країн Європи. Серед них є "ліві радикали". Акціям протесту активісти відреагували на намір автовиробника розширити свій виробничий майданчик. Рішення стосовно цього муніципальна рада Грюнхайде розглядатиме 16 травня. Протестувальники обурені тим, що розширення вимагатиме розчищення ділянок навколишніх лісів і ще більше ускладнить місцеве водопостачання.

Журналісти розповідають, що протестувальники від ранку раз за разом намагаються штурмувати ділянку площею у 300 га, на якій розташовується завод компанії Ілона Маска. На місці подій чергує поліція. 

"Низка демонстрантів увірвалась через заводську залізницю, почалися сутички з поліцією. Опонентів Tesla тягли по підлозі. Представник поліції охарактеризував ситуацію як "динамічну". Поранення отримав активіст. Крім того, є троє постраждалих поліцейських", - пише видання.

На цю годину про кількох взятих під варту активістів. 

На тлі протестних настроїв в громаді Грюнхайде запроваджено перший рівень безпеки. У місті на кожному перехресті чергують поліцейські машини. Лісовий масив охороняють кінні партулі, на входах на завод Tesla стоять охоронці з водометами. 

7 травня Tesla оголосила про чотириденну зупинку Gigafactory Berlin через протести.

Источник материала
Поделиться сюжетом