20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Без світла щогодини сидять сотні тисяч українців: де найскладніша ситуація з подачею електроенергії
Без світла щогодини сидять сотні тисяч українців: де найскладніша ситуація з подачею електроенергії

Без світла щогодини сидять сотні тисяч українців: де найскладніша ситуація з подачею електроенергії

Найбільших руйнувань від російських обстрілів зазнали енергосистеми Харківської та Дніпропетровської областей. Наприклад, на Харківщині щогодини без світла 200-250 тис. осіб.

Про це повідомив генеральний директор енергокомпанії YASNO Сергій Коваленко. Він зазначив: в цій області енергетики не мають можливості забезпечити током 100% споживачів.

"У нас є два регіони, які страждають найбільше. Перше – це Харків. Ми маємо там мережеві обмеження. Це означає, що не можна подати електроенергію, яка є там на інші частини України, якщо так можна сказати, в саме місто через мережеві обмеження. І там на кожну годину десь 200-250 тисяч людей перебувають без світла", – сказав Коваленко.

На Дніпропетровщині ж, за його словами, обмеження діють ще з березневих обстрілів. "Вони стосуються насамперед промисловості, яка багато споживає", – пояснив енергетик.

Зі свого боку, зазначимо: з 6 травня графіки відключень у Харкові та області оновили. Поточний графік діє до 10 травня включно.

За цим розкладом, світло мали відключати щонайменше на 3 години на день. Однак у "Харківобленерго" раніше попереджали, що через ремонтні роботи можуть виникати більш тривалі відключення електроенергії, ніж анонсовані.

Що потрібно робити для покращення ситуації в енергетиці

Зі свого боку, в Міненерго закликали українців зменшити використання енергоємних приладів у піковий час. Особливо ввечері з 17:00 до 22:00.

Промисловість – переглянути виробничі процеси зменшення навантаження на енергосистему. А також "максимально залучати імпорт для гарантованого уникнення відключень та посилення стійкості енергосистеми".

Як повідомляв OBOZ.UA, водночас Україна може знизити ефективність російських ударів по енергосистемі, зокрема за рахунок децентралізованої генерації. Як пояснили в "Укренерго", за цим принципом замість кількох великих енергооб'єктів запускаються в роботу багато менших – що дає змогу максимально нівелювати наслідки можливої руйнації будь-якого з них, адже збитки будуть порівняно незначні.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом