20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Чим потрібно поливати огірки: врожай буде як ніколи
Чим потрібно поливати огірки: врожай буде як ніколи

Чим потрібно поливати огірки: врожай буде як ніколи

Огірки – популярні, але доволі вибагливі культури. Щоб рослини добре прижилися та дали якісний урожай, слід докласти немало зусиль. Огірки – теплолюбні овочі, що вимагають достатньої кількості світла та вологи, тож місце на грядці має бути відкритим, однак захищеним від протягів.

OBOZ.UA розповідає, чим треба поливати огірки, щоб покращити урожай. Ці овочі можуть у будь-який момент зупинитися у рості. Недотримання режиму поливу, протяги та різкі перепади температур погано впливають на розвиток рослин.

Правильний догляд насамперед включає полив та підживлення. Щоб запобігти появі хвороб та гнилі перше підживлення варто провести вже через 15-20 днів від появи сім’ядольного листя.

У першій фазі росту огіркам потрібен азот. У нагоді стане добриво на основі рідкого компосту. Приготувати його просто.

  1. Візьміть велику бочку та утрамбуйте її зеленою травою.
  2. Залийте зелень водою та лишіть настоюватися протягом 7-10 днів.
  3. Після процесу бродіння концентрат слід розвести у пропорції 1 л добрива на відро води. Поливати варто у розрахунку по 1 літру розчину під кущ.

Органічні підживлення радять проводити кожні 10 днів на вологий ґрунт.

Через три тижні після появи сім’ядольного листя, коли на рослині вже є 2-3 справжні листки, слід провести обробку проти грибкових захворювань.

Фахівці радять використовувати молочну сироватку у співвідношенні 3 л сироватки на 3 л теплої води. Щоб додатково стимулювати ріст та плодоношення, слід додати у розчин йод. На 6 літрів рідини знадобиться 12 крапель аптечного йоду. Цією сумішшю потрібно щедро обприскати листя. Робити це найкраще ввечері, щоб розчин довше затримався на листі.

Досвідчені городники наголошують, що не всі місця на грядці підходять для вирощування огірків. Де не можна саджати огірки та як покращити урожай – читайте у матеріалі.

Раніше OBOZ.UA розповідав, чим підживити огірки для миттєвого росту та раннього урожаю.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Источник материала
Поделиться сюжетом