20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Чому у Польщі осінь в грудні, а весна починається не 1 березня - просте пояснення
Чому у Польщі осінь в грудні, а весна починається не 1 березня - просте пояснення

Чому у Польщі осінь в грудні, а весна починається не 1 березня - просте пояснення

У Польщі тривалість кожної пори року може відрізнятися від загально прийнятих норм. Главред з'ясував, чим польський календар відрізняється від українського.

Польськийкалендар, як і в більшості країн, використовує григоріанський формат з поділом на чотири пори року: весна, літо, осінь і зима. Однак дати, коли вважається, що починається кожна з пор року, можуть трохи відрізнятися від календарних дат, які ми звикли бачити.

Чому пори року в Польщі починаються не в ті самі дні, що в Україні

Польський календар відображає природні особливості країни, які можуть трохи відрізнятися від загальної календарної концепції.

У Польщі, подібно багатьом іншим країнам, весна не завжди точно починається 1 березня згідно з календарем. Це пов'язано з кліматичними умовами та природними явищами, які відбуваються у країні.

Фактично, весна у Польщі, як і в багатьох інших країнах Європи, зазвичай починається в кінці березня або навіть у квітні, коли температура повітря піднімається, рослини починають зеленіти, а природа оживає після зими.

Деякі люди можуть вважати 1 березня початком весни з традиційних або культурних міркувань, але природні процеси зазвичай не відбуваються так точно згідно з календарем, саме тому календарна весна в Польщі починається пізніше.

Коли починається весна в Польщі

Метеорологічна весна в Польщі зазвичай починається приблизно в кінці березня або на початку квітня. Це час, коли природа прокидається від зимової сплячки, дерева розпускають бруньки, а перші весняні квіти виростають з-під снігу.

За даними порталу wroclaw.pl метеорологічна весна в Польщі в 2024 році почалась 20 березня, однак у польському календарі дата початку весни фіксована.

"У 2024 році вона (весна, - ред.) розпочнеться наступного дня після весняного рівнодення, тобто у четвер 21 березня", - йдеться у матеріалі.

Чим календарна весна у Польщі відрізняється від астрономічної

Перший день весни найчастіше вважається початком календарної весни, але багато хто плутає його з астрономічним початком цієї пори року.

"Хоча буває, що вони припадають точно на один день, це не правило. Якщо календарна весна завжди припадає на 21 березня, то астрономічний початок весни є рухомою датою", - додають експерти.

Коли у Польщі починається літо

Літо в Польщі починається зазвичай у червні і триває до середини вересня. Це найтепліша пора року, коли середні температури можуть досягати піка.

Видання wroclaw.pl зазначає, що календарне літо у Польщі в 2024 році почнеться 20 червня і триватиме до 22 вересня.

"Це період, який тісно пов'язаний з циклом руху Землі навколо Сонця, що впливає на тривалість доби і температуру навколишнього середовища. У цей час ми можемо насолоджуватися довшими днями, коротшими ночами та теплішою погодою. Для багатьох людей літо – це час відпочинку та розслаблення, а також можливість активно провести час на природі. Тому варто спланувати свої літні канікули та насолодитися красою природи та різноманітними атракціонами, які пропонує нам ця особлива пора року", - зазначають журналісти.

Що відомо про портал Wroclaw PL

Інтернет-портал Wroclaw PL (www.wroclaw.pl) - польське інтернет видання, що позиціонує себе як "найкраща інформаційна служба у Вроцлаві для мешканців та туристів". Видання поширює інформацію про події у Вроцлаві та Польщі загалом на своєму сайті та у соціальних мережах. Аудиторія видання у Facebook налічує понад 79 тисяч осіб.

Коли в Польщі починається осінь

Метеорологічна осінь починається у вересні або жовтні і триває до кінця листопада або початку грудня. Це час опадів і падіння температур, коли листя змінює колір і випадає з дерев.

У школі з вивчення польської мови "Language Supp" звернули увагу на те, що календарна осінь у Польщі починається не 1 вересня та триває майже до кінця грудня.

У своєму відео вони зазначають, що останній день літа в Польщі припадає на 23 вересня, тобто перший день осені починається вже 24 вересня.

Дивіться відео про те, коли в Польщі починається календарна осінь:

Що відомо про "Language Supp"

Language Supp - це безкоштовна платформа вивчення польської мови для українських студентів.

"Астрономічна осінь триває 89-90 днів, починається 22 або 23 вересня і триває до 22 грудня. Календарна осінь завжди триває 89 днів", - додають у виданні wroclaw.pl.

Коли починається зима в Польщі

Зима в Польщі зазвичай починається у грудні і триває до березня або навіть квітня. Це найхолодніша пора року, коли може випасти сніг і температури падають найнижче. Зазначається, що календарна зима в Польщі триває орієнтовно з 23 грудня до 20 березня.

Вам також може бути цікаво:

Источник материала
Поделиться сюжетом