20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Доскочимо майже до 41 гривні за долар? Як зміниться курс протягом 2024 року
Доскочимо майже до 41 гривні за долар? Як зміниться курс протягом 2024 року

Доскочимо майже до 41 гривні за долар? Як зміниться курс протягом 2024 року

Прогноз експерта є невтішним

Протягом цього року в Україні відбуватиметься контрольоване знецінювання гривні, адже очікуваний курс долара становить 40,7.

Українська економіка готова до того, що гривня поступово падає в ціні. Про це повідомив голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

"Маємо помірні темпи девальвації гривні за перші 4 місяці на 5,8%. Це відповідає прогнозній динаміці розрахункового курсу, закладеній у Бюджет-2024", — каже Гетьманцев.

Протягом 2024 року, орієнтовно, знецінення коштів в Бюджеті очікується в межах 10%, бо курс долара закладено на рівні 40,7 гривні.

Він акцентує на тому, що Національний банк України наразі не дає прогнозів по курсу і не встановлює його цільове призначення.

Тому, як резюмує Гетьманцев, ситуація на ринку залишатиметься контрольованою, адже підтримуватиметься за допомогою зовнішнього фінансування, накопичення суттєвих міжнародних резервів та послідовної політики регулятора.

Курс долара в Україні станом на 10 травня

За даними порталу "Мінфін", у п'ятницю, 10 травня, середній курс долара в українських банках становить 39,40 грн (купівля) та 39,92 (продаж). Готівковий курс — 39,85 (купівля) та 39,95 (продаж). Водночас офіційний курс Національного банку України становить 39,55 грн.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про актуальний курс долара в Київських банках та обмінниках.

Источник материала
Поделиться сюжетом