20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
ФБР закликало агентів прослуховувати американців
ФБР закликало агентів прослуховувати американців

ФБР закликало агентів прослуховувати американців

Пол Аббате, заступник директора ФБР, у листі закликав застосувати нові методики, зокрема, нові види прослуховування, повідомляє WIRED.

Чому раніше методи ФБР критикували та ввавжали зловживанням?

Аббате хоче застосувати спонтанне прослуховування у межах програми, відомої як «Секція 702». Агенти ФБР в минулому застосовували її проти журналістів та протестувальників із США.

Програму часто критикували, адже, згідно з торішнім звітом Мін’юсту США, ФБР провело щонайменше тисячу обшуків, що порушувало їхню власну політику. Ця цифра може бути набагато більшою. У заяві на початку 2024 року ФБР стверджувало, що багато з цих помилок є результатом того, що співробітники бюро не вказували, чи справді пошук був спрямований проти американців.

У чому суть цих методів стеження?

Мета «Секції 702», впровадженої 2008 року, — перехоплення комунікації для пошуку терористів. Конгрес поступово розширював сферу стеження, щоб охопити новий список загроз, від кіберзлочинності та торгівлі наркотиками до розповсюдження зброї.

Через можливу загрозу приватності сенатор Марк Ворнер заявив про необхідність змін у законодавстві, проте наразі програму хочуть продовжувати.

Источник материала
Поделиться сюжетом