«Галюцинаторне марення»: МЗС Молдови відповіло на заяви Захарової щодо мови
«Галюцинаторне марення»: МЗС Молдови відповіло на заяви Захарової щодо мови

«Галюцинаторне марення»: МЗС Молдови відповіло на заяви Захарової щодо мови

Міністерство закордонних справ Молдови розкритикувало заяви офіційної представниці МЗС Росії Марії Захарової про рішення влади змінити назву державної мови.

Про це повідомляє NewsMaker, передає Укрінформ.

«Готовність Марії Захарової висловлюватися з різних питань, включно з тими, що виходять за межі її професійної компетенції, вже не викликають подиву. У зв'язку з цим не вважаємо за потрібне серйозно ставитися до її заяв щодо мовного питання, оскільки Марія Захарова — не експерт у галузі лінгвістики», - заявили в МЗС Молдови.

Водночас у відомстві нагадали, що у 2003 році Захарова захистила дисертацію на тему «Трансформація осмислення символіки святкування традиційного Нового року у сучасному Китаї». «Вважаємо, що у питаннях, пов'язаних зі святкуванням Нового року, офіційному представнику МЗС Росії немає рівних», - заявили молдовські дипломати.

При цьому МЗС наголошує, що будь-які «історичні паралелі», проведені Захаровою, «радше нагадують галюцинаторне марення».

«Сумно, коли російський дипломат намагається вчити нас, хто ми і якою мовою говоримо, виявляючи повну відсутність поваги до нашого народу. Реальна проблема полягає в тому, що Марія Захарова давно забула, що таке чесність і порядність, а це зводить до нуля цінність її висловлювань», — йдеться у заяві міністерства.

9 травня Марія Захарова в інтерв'ю росЗМІ назвала рішення молдовської влади змінити назву державної мови на «румунську» «одним з елементів геноциду проти цілого народу».

Як повідомляв Укрінформ, 24 березня 2023 року в Офіційному моніторі Молдови опублікували закон про зміну назви «молдовська мова» на «румунську» у Конституції Молдови та інших державних законах.

Теги по теме
Россия МИД Украины Молдова
Источник материала
Поделиться сюжетом