20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Голова «Укренерго» пояснив, як працює порядок відключення електроенергії
Голова «Укренерго» пояснив, як працює порядок відключення електроенергії

Голова «Укренерго» пояснив, як працює порядок відключення електроенергії

«Укренерго» поки що застосовує графіки обмеження постачання електроенергії лише для промисловості та бізнесу, а не для населення. Про це заявив голова «Укренерго» Володимир Кудрицький, під час брифінгу.

Він зазначив, що у 2024 році масштаб російських атак вже перевершив масштаб в сезоні 2022-2023 років, особливо це стосується дронів-камікадзе, яких побільшало в рази, масштаб пошкоджень також співставний.

«Якщо говорити про генерацію, про електростанції, навіть перевершив масштаб минулорічних уражень», - уточнив Кудрицький.

Обстріли спричинили у системі дефіцит генерації у ранкові і вечірні години. Тому, за словами очільника «Укренерго», компанія змушена застосовувати графіки обмежень для промисловості та бізнесу.

Кудрицький повідомив, що зараз Україна сильно залежить від імпорту та аварійної допомоги з інших країн. Через те, що вночі імпорту майже немає, виникає дефіцит і в нічні години.

«Виникає дуже багато питань, чому не обмежують населення, а обмежують тільки бізнес. Є певний порядок застосування обмежень, і він визначає і черговість, і формат таких обмежень», - пояснив голова «Укренерго».  

«Укренерго» наголошує, що не публікує жодних графіків. Актуальну інформацію про енергопостачання можна відстежувати на офіційному сайті обленерго або у особистому кабінеті споживача.

Як повідомлялося,«Укренерго» запровадило аварійні відключення світла для бізнесу. Якщо дефіцит в енергосистемі зростатиме – аварійні відключення введуть й для побутових споживачів.

З 18:00 до 23:00 обсяг обмежень електропостачання для промисловості й бізнесу буде розподілений рівномірно між всіма регіонами. Причина введення обмежень – дефіцит електроенергії внаслідок ворожих масованих ударів.

Як повідомлялося, у ніч на 8 травня ворог атакував енергооб’єкти в шести областях, тож українцям варто обмежити споживання електроенергії з 19 до 22 години.

Зокрема, атаковані об’єкти генерації та передачі електроенергії у Полтавській, Кіровоградській, Запорізькій, Львівській, Івано-Франківській, Вінницькій областях. Наслідки уточнюються. Енергетики вже працюють над їх ліквідацією.

Источник материала
Поделиться сюжетом