20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Яка зарядка краща для вашого телефону: бездротова або дротова, відповідь експертів
Яка зарядка краща для вашого телефону: бездротова або дротова, відповідь експертів

Яка зарядка краща для вашого телефону: бездротова або дротова, відповідь експертів

Більшість власників смартфонів щодня заряджають свої пристрої. Однак деякі проблеми можуть виникнути, коли, незважаючи на підключення до зарядного пристрою, рівень заряду батареї не збільшується. Що це може означати і як із цим впоратися?

Якщо вас стомили дроти, можливо, ви замислитеся про перехід на бездротові технології, які постійно удосконалюються з метою повного усунення потреби в кабелях. Проте чи варті вони того?

Бездротова зарядка – це технологія, що дозволяє заряджати мобільні пристрої без використання дротів. Замість підключення зарядного пристрою до телефону через кабель бездротова зарядка використовує електромагнітні поля для передачі енергії між пристроями.

Це зручно та економить час, не вимагаючи постійного підключення та відключення проводів. Однак технологія бездротової зарядки все ще відстає від провідної швидкості. Незважаючи на прогрес, Qi-зарядка не така швидка, як провідні зарядні пристрої. Наприклад, USB PD на 18 Вт з кабелем Apple USB-C - Lightning заряджає телефон майже вдвічі швидше за стандартну бездротову зарядку.

Потрібно пам'ятати про помітне нагрівання смартфона при бездротовій зарядці, особливо якщо у вас щільний чохол і раніше телефон сильно нагрівався під час ігор або роботи. Проте, якщо ви правильно підібрали для свого пристрою зарядку із захистом від перегріву, це вже серйозно зменшує ризик пошкодження. Також варто розуміти, що зараз вже деякі бездротові зарядки оснащені системою охолодження, вона допомагає уникнути всіх неприємностей і спрощує використання.

Вибір між зарядним і бездротовим зарядним пристроєм залежить від ваших потреб. Бездротова зарядка зручна, але повільніша, тоді як провідна зарядка швидша, але потребує підключення проводів. Перш ніж придбати бездротовий зарядний пристрій, переконайтеся, що ваш смартфон підтримує стандарт Qi.

Читайте також:

Як виявити програму з Росії у своєму телефоні: інструкція від кіберфахівців

Як зарядити телефон, якщо вдома немає світла: корисні хитрощі

Це врятує ваш смартфон від перегріву: прості правила, які не всі знають

Теги по теме
Украина
Источник материала
Поделиться сюжетом