20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Лише 387 іноземних компаній остаточно розірвали зв’язки з росією – дослідження KSE
Лише 387 іноземних компаній остаточно розірвали зв’язки з росією – дослідження KSE

Лише 387 іноземних компаній остаточно розірвали зв’язки з росією – дослідження KSE

Більшість світових брендів продовжують вести бізнес у Росії, сплачуючи десятки мільярдів доларів податків щорічно, і лише 387 остаточно покинули російський ринок.

У квітні експерти KSE відстежили вихід ще низки компаній. Серед них, зокрема, виробник і постачальник харчових продуктів Viciunai group, видавець і розробник відеоігор Gameloft та інші.

Про це свідчать результати моніторингу KSE Institute у межах проєкту “Самосанкції / LeaveRussia” щодо впливу виходу іноземного бізнесу на економіку РФ

Загалом минулого місяця дослідники ідентифікували 6 компаній, які вийшли з Росії шляхом ліквідації:

  1. виробник нержавіючої сталі Acerinox,
  2. акумуляторів Banner Batterien,
  3. міжнародна група компаній у сфері днопоглиблення DEME Group,
  4. популярний розробник відеоігор Gameloft,
  5. американська ІТ-компанія Veeam,
  6. данський виробник і продавець вітряних турбін Vestas.

Також трьом компаніям вдалося продати свій бізнес: німецькому виробнику транспортно-розвантажувального обладнання KION Group, одному з найбільших виробників крабових паличок та риби в Європі Viciunai group (після тривалого процесу продала свою фабрику в Росії, відмовилася від прав на торгову марку «VICI» в регіоні) та мережі коворкінгів WeWork.

Водночас KSE Institute оновив статус компаніям Maersk (“виходять”) і Decathlon (“вийшли”).

Отже, станом на 6 травня 2024 року продовжують діяльність та не планують покидати російський ринок 2175 міжнародних компаній (57,7% від загального числа записів в базі KSE).

Ще 1223 іноземних фірм або близько 32,3% – згорнули операції та заявили про намір покинути РФ, і лише 387 (10,2% від загального числа записів в базі KSE або 26,4% від компаній, які отримували дохід в Росії у 2022 році) – остаточно розірвали зв’язки з агресором.

Источник материала
Поделиться сюжетом