20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
На Донеччині цьогоріч 86 колаборантам повідомили про підозру - СБУ
На Донеччині цьогоріч 86 колаборантам повідомили про підозру - СБУ

На Донеччині цьогоріч 86 колаборантам повідомили про підозру - СБУ

У Донецькій області від початку 2024 року співробітники СБУ виявили 86 колаборантів, яким повідомлено про підозру, 20 із них уже ухвалені вироки.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила керівник пресслужби ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях Галина Прищепа.

«Протягом 2024 року нашими слідчими було повідомлено про підозру 86 колаборантам, які співпрацюють з ворогом на окупованих територіях Донецької області. І вже цим злочинцям маємо 20 вироків», - сказала Прищепа.

За її словами, нещодавно було повідомлено підозру у колабораційній діяльності голові Світлодарської сільської окупаційної адміністрації.

«Ще у нас є так звані депутати, яких ми продовжуємо виявляти. Це через проведення на окупованих територіях виборів у «місцеві парламенти» та «муніципалітети» у 2023 році. Тому кількість колаборантів збільшується», - додала співробітниця СБУ.

Вона зауважила, що слідчі СБУ кваліфікували дії фігурантів за ч.5 ст. 111 (Колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України, констатувала Прищепа.

Як повідомлялося, у Донецькій області в 2023 році співробітники СБУ виявили до 300 колаборантів, вироки отримали 37 злочинців.

Теги по теме
СБУ
Источник материала
Поделиться сюжетом