На Харківщині була спроба прориву лінії оборони ЗСУ: масово евакуюють людей
На Харківщині була спроба прориву лінії оборони ЗСУ: масово евакуюють людей

На Харківщині була спроба прориву лінії оборони ЗСУ: масово евакуюють людей

На Харківщині для посилення оборони на цій ділянці фронту спрямовано резервні підрозділи.

У Міністерстві оборони України повідомили, що протягом цієї доби на Вовчанському напрямку ворог здійснював авіаудари із застосуванням керованих авіаційних бомб.

"З початком ночі російські окупанти посилили вогневий тиск на передній край нашої оборони за підтримки артилерії. Приблизно о 5 ранку відбулася спроба прориву противником нашої лінії оборони під прикриттям бронетехніки", - зазначили в Міноброни в Telegram.

Відомо, що станом на зараз ці атаки відбито, але тривають бої різної інтенсивності. Для посилення оборони на цій ділянці фронту спрямовано резервні підрозділи. Збройні Сили України продовжують стримувати наступ ворога.

"Дякуємо кожному солдату, сержанту та офіцеру, які проявляють необхідні стійкість та хоробрість для захисту наших позицій", - подякували у відомстві.

Що відомо про місто Вовчанськ?

Вовчанськ - місто у Чугуївському районі Харківської області. Воно розташоване за 5 км від російського кордону. 24 лютого 2022 року, в перший день повномасштабного вторгнення РФ в Україну, росіяни окупували місто. Ворог розстрілював цивільні машини, катував та вбивав місцевих жителів.

В ході вересневого українського контрнаступу на Харківщині ворожі війська були вибиті з міста. Бійці ЗСУ зайшли у Вовчанськ 13 вересня 2022 року. З того часу російські окупанти постійно обстрілюють населений пункт з різного виду озброєння. Про це повідомляє Вікіпедія.

Новина доповнюється...

Источник материала
Поделиться сюжетом