20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
На Закарпатті судитимуть чергового організатора каналу незаконного переправлення ухилянтів за кордон
На Закарпатті судитимуть чергового організатора каналу незаконного переправлення ухилянтів за кордон

На Закарпатті судитимуть чергового організатора каналу незаконного переправлення ухилянтів за кордон

Слідчі відділу розслідування особливо тяжких злочинів ГУНП в Закарпатській області завершили досудове розслідування у справі щодо функціонування у регіоні каналу незаконної переправи через державний кордон України військовозобов’язаних. Обвинувальний акт стосовно організатора протиправного бізнесу скерували для судового розгляду. Йому загрожує до 9 років увʼязнення

У лютому цього року в межах Берегівського району співробітники міграційної поліції ГУНП в Закарпатській області спільно з працівниками ДПСУ припинили функціонування каналу, організованого для переправлення військовозобовʼязаних чоловіків через держкордон. Встановлено, що схему налагодив 54-річний мешканець Тернопільської області.

Фігурант через знайомих підшукував клієнтів та за 8 тисяч доларів США з однієї особи пропонував чоловікам організувати їх безперешкодну втечу до сусідньої Угорщини.

Організатора цього бізнесу було затримано 15 лютого. У ході контролю за вчиненням злочину оперативники зупинили в прикордонній зоні автомобіль, на якому саме перевозили трьох клієнтів до лінії «зеленого» кордону.

Авто та мобільні телефони слідчі з місця події вилучили. Також було вилучено під час обшуків за місцем тимчасового проживання організатора 8 тисяч доларів США, автомобіль та ще 4 мобільні телефони.

Дії зловмисника слідчі кваліфікували за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України, тобто незаконне переправлення осіб через державний кордон України, вчинене з корисливих мотивів.

Станом на сьогодні у справі зібрано достатньо доказів та сформовано обвинувальний акт, який разом з матеріалами кримінального провадження скеровано для судового розгляду.

За скоєне обвинуваченому загрожує до 9 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво у справі здійснює Закарпатська обласна прокуратура.

Відділ комунікації поліції в Закарпатській області

Tweet
Источник материала
Поделиться сюжетом