20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Нацрада зареєструвала LB.ua та FAST-канали «1+1»
Нацрада зареєструвала LB.ua та FAST-канали «1+1»

Нацрада зареєструвала LB.ua та FAST-канали «1+1»

Найбільше реєстрацій традиційно у друкованих медіа.

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення зареєструвала 16 онлайн-медіа. Такі рішення регулятор ухвалив на своєму засіданні 9 травня.

ТОВ «Діджиталс солюшнс» внесло на реєстрацію «ТСН» та «УНІАН».

Сторінку в мережі «Фейсбук» і канал в ютубі з однаковою назвою «Інформаційна агенція «В.В. З Україною в серці» зареєструвала благодійна організація з Одещини.

Також у переліку з’явилися:

  • вебсайти: «Лівий берег»/«LB.UA»/«LB»/«ЛБ», «KadrEX», «Центр міжнародних розслідувань»/«International Journalistic Investigations», «Добрий Пастир: науковий вісник Івано-Франківської академії Івана Золотоустого. Богослов’я. Філософія. Історія»;
  • два канали у відеохостингу «Ютуб» — «Прес-центр Україна»/«Press-Centre Ukraine», «Казаров. Україна»;
  • два портали новин — «Інтернет-видання «Світловодськ», «Новий Регіон»;
  • електронне наукове періодичне видання (науковий журнал) «Гігієна населених місць»/«Hygiene Of Populated Places»;
  • науковий рецензований фаховий електронний журнал «Empirio»;
  • локальне інформаційне агентство «Пильний погляд»;
  • електронне наукове фахове видання «Координати публічного управління».

Окрім цього ТОВ «Діджиталс солюшнс» зареєстрував  п’ять FAST-каналів: «Світ навиворіт+», «Загублений світ+», «Опер за викликом+», «Сімейні мелодрами+» та «ЖВЛ+». Формат — подорожі, документальний, фільмовий та розважальний. Мовлення цілодобове за технологією інтернет-мовлення (ОТТ), загальнонаціональне покриття.

Заступник голови Нацради Олег Черниш звернув увагу, що це перша реєстрація FAST-каналів. FAST-канали (Free ad-supported streaming television) — це безкоштовні стримінгові канали з підтримкою реклами.

Також реєстрацію отримали ще два лінійних медіа:

  • ТОВ «Край-медіа» (логотип «Перший міський») обрав інформаційно-просвітницьку тематику;
  • ТОВ «Медіа дім «Славутич» (логотип «Медіа дім «Славутич») вказав формат «новини/діловий/суспільно-політичний». Загальний обсяг мовлення — 16 годин 30 хвилин на тиждень.

Найбільше реєстрацій було у друкованих медіа. Нацрада додала до Реєстру 104 суб’єкти. Здебільшого це науково-дослідні установи та освітні заклади. Зареєстровано 266 друкованих видань: 138 журналів, 56 газет, 36 збірників, 17 наукових журналів, 7 збірників наукових праць, 4 наукові збірники, 1 науково-методичний журнал, 1 науково-практичний журнал, 1 науково-аналітичний журнал, 1 міжнародний науково-практичний журнал, 1 науково-популярний журнал, 1 науковий бюлетень, 1 часопис, 1 альманах.

Територія розповсюдження зареєстрованих журналів, збірників — Україна (87 видань — 41%), а також Україна та світ (123 видання — 59%).

Найбільшу кількість — одночасно 53 видання (44 журнали, 9 газет) — внесла до Реєстру Танасійчук О. С. із Тернополя. Усі видання виходять українською і російською мовами та поширюються в Україні та світі.

Одразу 36 видань (29 збірників, 5 журналів, 1 науково-практичний журнал, 1 науково-популярний журнал) зареєстрував Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна. Усі видання розповсюджуються в Україні та світі і публікуються українською та англійською мовами.

10 видань (8 журналів, 1 альманах, 1 газету) вніс до Реєстру Полтавський національний педагогічний університет імені В. Г. Короленка.

Також реєстрацію отримали вісім провайдерів із місцевим покриттям:

  • ТОВ «Гарант сервіс телеком» — Снігурівка Миколаївської області;
  • ТОВ «Телекомпанія «ТВК» — Охтирка Сумської області;
  • ТОВ «Телерадіокомпанія «ТТВ-сервіс» — Тернівка Дніпропетровської області;
  • ТОВ «Візит-нет» — Кременчук Полтавської області;
  • ТОВ «ТРК «Кабельні телевізійні мережі» й ТОВ «Телерадіокомпанія «Кабельні телевізійні мережі плюс» — Олександрія Кіровоградської області;
  • ПП «Телерадіокомпанія «ВДВ» — Гайсин Вінницької області;
  • ТОВ «Хмельницькінфоком» — Хмельницький.

Працюють провайдери аудіовізуальних сервісів за кабельною аналоговою, кабельною цифровою, інтернет (ІPTV) технологіями.

Двом провайдерам аудіовізуальних сервісів скасовано реєстрацію. Про це клопотали:

  • ПрАТ «Індастріал медіа нетворк», м. Київ;
  • ПП ТРК «Х-ТВ», м. Хуст Закарпатської області.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Источник материала
Поделиться сюжетом