20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
План ОПЕК щодо контролю цін на нафту під загрозою: усе через неочікуваного гравця
План ОПЕК щодо контролю цін на нафту під загрозою: усе через неочікуваного гравця

План ОПЕК щодо контролю цін на нафту під загрозою: усе через неочікуваного гравця

Досить тривалий період високих цін на нафту дозволили виробникам більше заробити, а також створив підґрунтя для більш амбітних проєктів.

Канада посилює позиції на ринку нафти

Згідно з новими прогнозами, до 2030 року обсяги видобування нафти у Канаді зростуть до 3,8 мільйона барелів на день. Це орієнтовно на 3% більше, ніж очікували у 2023 році.

Відразу кілька компаній заявили про розширення наявних свердловин, використовуючи переваги початку будівництва нових трубопроводів до Тихоокеанського узбережжя. Йдеться про підрозділи Imperial Oil Ltd, компанії Exxon Mobil Corp. та Canadian Natural Resources Ltd..

Зростання обсягів видобування нафти у країнах, яка не входить до ОПЕК, негативно вплинуло на плани картелю підтримувати ціни завдяки скороченню пропозиції. У Вашингтоні вважають, що США, Бразилія, Гаяна і Канада очолять зростання видобутку на 1,8 мільйона барелів на добу у 2024 році.

Більше новин про нафтовий картель:

  • Нагадаємо, що очільник аналітичного напряму мережі "АНТС" Ілля Несходовський раніше розповідав, що золоті часи ОПЕК+ уже минули, тоді як ініціативи, пов'язані зі скороченням обсягів видобування нафти, – це спроби їх повернути.
  • Також варто додати, що в останні кілька років зі складу ОПЕК+ вийшли відразу кілька країн. Йдеться про Анголу, Катар, Індонезію та Еквадор.
  • Водночас ОПЕК веде переговори про вступ з Намібією, яка може стати четвертим найбільшим виробником нафти в Африці у найближчому майбутньому.
Теги по теме
Деньги
Источник материала
Поделиться сюжетом