20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Понад 20 штурмів за добу: Плетенчук відповів, чи очікувати наступу ЗС РФ на півдні
Понад 20 штурмів за добу: Плетенчук відповів, чи очікувати наступу ЗС РФ на півдні

Понад 20 штурмів за добу: Плетенчук відповів, чи очікувати наступу ЗС РФ на півдні

Речник Сил оборони Півдня Дмитро Плетенчук повідомив, що ворог намагається штурмувати "на всіх ділянках фронту". Свої операції окупанти підкріплюють атаками Shahed.

Начальник Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня України Дмитро Плетенчук розповів про ситуацію на південних напрямах фронту та відповів, чи готує ворог наступ у цій зоні. Про це відомо з його коментаря в ефірі телемарафону від 10 травня.

Речник поінформував, що ЗС РФ продовжують спроби вести штурмові дії "фактично на всіх ділянках фронту". З його слів, окупаційні війська підкріплюють свої штурми застосуванням БПЛА — за дві доби ворог загалом атакував трьома десятками Shahed.

"В нашій операційній зоні — це і Роботине, і Кринки. Проте згодом будемо мати повну інформацію щодо цих подій", — зазначив Плетенчук.

Він розповів, що протягом минулої доби російські окупанти здійснили 21 спробу штурмів, але усі вони були невдалими.

"Заходили, намагалися вчора, в Роботине. Там було п'ять штурмів, але були вимушені покинути поле бою через втрати. У Старобільському 14 штурмів вчора було, а в Кринках традиційно було два штурми", — уточнив Плетенчук.

Представник Сил оборони Півдня запевнив, що захисники не фіксують підготовки ворогом нової хвилі наступу на півдні.

"Ситуація залишається незмінною, якихось ознак формування наступальних угрупувань не бачимо, так само як і зміну в стані та положенні ворога на нашому напрямку", — підкреслив він.

Коментар Дмитра Плетенчука (про ситуацію на півдні — з 0:20)

Нагадаємо, голова обладміністрації Олег Синєгубов розповів про ситуацію у Харківській області. З його слів, усі атаки ЗС РФ були відбиті без втрати територій.

У підрозділі "Гострі картузи" зі складу НГУ розповіли, що на Харківщині дуже багато диму та пожеж через спробу наступу окупаційних військ. Бійці повідомили, що частині ворожої техніки вдалося проскочити, тож її шукають.

Источник материала
Поделиться сюжетом