20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Результати перехоплення російських ракет у ніч із 7 на 8 травня: примітний нюанс
Результати перехоплення російських ракет у ніч із 7 на 8 травня: примітний нюанс

Результати перехоплення російських ракет у ніч із 7 на 8 травня: примітний нюанс

Засобів перехоплення недостатньо, щоб максимально закривати повітряний простір.

Трохи позитиву до сьогоднішньої непростої ночі. Під час протидії російським повітряним засобам ураження типу "ракета", витрачання засобів перехоплення було у співвідношенні 1 до 1. Іншими словами, на 1 випущену зенітно-керовану ракету ЗРК припадала 1 знищена ціль.

Причому це співвідношення стосується як ЗРК радянського зразка, так і ЗРК західних типів, що свідчить про досить високе відпрацювання алгоритмів протидії не тільки на високотехнологічних засобах ППО, а й морально застарілій радянській спадщині, що проходила модернізацію, але не тотальне оновлення.

Проблемою ж залишається те, що засобів перехоплення недостатньо, щоб максимально закривати повітряний простір, а результативність влучання російськими ракетами зумовлена як застосуванням складних для перехоплення ракет типу 9М723 і Х-47М2 "Кинджал", так і відсутністю достатньої кількості засобів малого та середнього радіусу дії для перехоплення ракет дозвукового класу.

Якби кількісно ЗРК була закрита більша частина областей України, то ефективність ударів РОВ залежала тільки б від застосування складних для перехоплення ракет.

Хто такий Олександр Коваленко

Коваленко Олександр народився 15 грудня 1981 року в Одесі. Закінчив Одеську Академію зв'язку ім. Попова. З 2014 року бере активну участь у протидії агресії Росії проти України. Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір". Провідний експерт Українського Центру дослідження проблем безпеки. Український політичний і економічний блогер під ніком "Злий одесит".

Джерело

Источник материала
Поделиться сюжетом