20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Розмінування сільгопземель: фахівці «НІБУЛОНу» отримали сертифікат на застосування машин
Розмінування сільгопземель: фахівці «НІБУЛОНу» отримали сертифікат на застосування машин

Розмінування сільгопземель: фахівці «НІБУЛОНу» отримали сертифікат на застосування машин

Фахівці відділу розмінування миколаївської компанії «НІБУЛОН» пройшли сертифікацію за напрямом «Розмінування з використанням машин та механізмів» і отримали можливість використовувати машини з розмінування.

Про це йдеться на сторінці компанії "НІБУЛОН" у Фейсбуці, передає Укрінформ. 

«Фахівці відділу розмінування «НІБУЛОНу» успішно пройшли сертифікацію за напрямом «Розмінування з використанням машин та механізмів» від Центру протимінної діяльності Міністерства оборони України. Наявність цього сертифіката дає нашим саперам можливість використовувати машини з розмінування, зокрема GCS-200, у процесі очищення українських земель від вибухонебезпечних предметів», - йдеться у повідомленні. 

У розпорядженні підрозділу вже є дві машини дистанційного керування GCS-200, що дає змогу повертати в економіку країни до 20 000 квадратних метрів землі щодня. А до кінця цього року парк машин розмінування збільшиться вдвічі.

«Зараз команда демайнерів «НІБУЛОНу» має вичерпний набір компетенцій та може надавати послуги з розмінування за собівартістю всім зацікавленим сторонам, – розповідає Михайло Різак, директор із взаємодії з органами влади, – проте агровиробники не мають змоги самостійно їх оплачувати».

За його словами, механізм, запроваджений урядом про компенсацію 80% вартості послуг, не є економічно обґрунтованим, оскільки господарствам вигідніше відмовитися від замінованої землі. Тож малі та середні агровиробники потребують компенсації в розмірі 100% вартості послуг.

«Нібулон» провів перемовини більш ніж із 50 пайовиками та господарствами в Миколаївській області, за результатами яких сформував банк з 26 тис. га землі, де власники готові до співпраці у разі прямого фінансування послуг. Це землі різної власності – як державні, так і ті, що є у власності громади або сільських мешканців. Об’єднує їх одне – всі вони розраховують, що їхні землі розмінують безкоштовно. Це дасть змогу отримати врожай у розмірі понад 1 000 000 тонн пшениці.

Як повідомлялося, «НІБУЛОН» є першою агрокомпанією – оператором гуманітарного розмінування, яка має п'ять ключових сертифікатів з гуманітарного розмінування, власний автопарк розмінувальної техніки та вже повернула в обіг понад 5000 га української землі.

Усе це було б неможливим без допомоги швейцарської компанії Global Clearance Solutions, яка надає сучасну розмінувальну техніку, Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) та Німецького державного банку розвитку (KFW DEG), які співфінансують проєкт. 

Теги по теме
Земля
Источник материала
Поделиться сюжетом