20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Шахраї публікують фейкові графіки відключень світла: в Укренерго розповіли, де брати інформацію
Шахраї публікують фейкові графіки відключень світла: в Укренерго розповіли, де брати інформацію

Шахраї публікують фейкові графіки відключень світла: в Укренерго розповіли, де брати інформацію

В Укренерго зазначили, що вони не займаються публікацією графіків. Актуальну інформацію про енергопостачання можна відстежувати на офіційних ресурсах.

В Укренерго розповіли кому не можна вірити

В Укренерго розповіли, що шахраї почали використовувати логотип та назву їх компанії у власних цілях. Зокрема, вони розповсюджують фейкові повідомлення про відключення світла.

Для розповсюдження фейкової інформації використовується телеграм-канал, який інформує про рух ракет чи дронів під час повітряних тривог.

Повідомлення, яке розповсюджують шахраї / фото Укренерго

Нагадуємо, що Укренерго не публікує жодних графіків. Актуальну інформацію про енергопостачання ви можете відстежувати на офіційному сайті вашого обленерго чи у вашому особистому кабінеті споживача,
– зазначили в Укренерго.

Також актуальну інформацію про стан енергосистеми можна зайти на офіційних сторінках Укренерго в Facebook та Telegram.

Стан енергосистеми України: останні новини

  • В Центренерго вважають, що через обстріли ситуація в енергосистемі України може стати критичною. Зокрема, там заявляють, що доведеться вдатися до віялових відключень
  • Наразі понад 70% української енергетичної генерації зруйновані, пошкоджені чи перебувають під окупацією. За словами директора енергетичних програм Центру Разумкова Володимира Омельченка, особливо критичними є ушкодження ДніпроГЕС.
  • Водночас в Укренерго пропонують новий підхід до енергетичної безпеки. Мовиться про те, що ефективність ударів по українській енергетиці можна суттєво знизити завдяки децентралізації генерації.
Источник материала
Поделиться сюжетом