20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Справа трьох військових РФ за катування цивільних на Київщині пішла до суду
Справа трьох військових РФ за катування цивільних на Київщині пішла до суду

Справа трьох військових РФ за катування цивільних на Київщині пішла до суду

Трьох військових РФ судитимуть за незаконне ув’язнення та катування цивільних під час окупації Київської області, обвинувальний акт передано в суд.

Про це повідомляє прокуратура АРК та міста Севастополя, передає Укрінформ.

"Прокуратура автономії скерувала до суду обвинувальний акт щодо трьох військових РФ, які незаконно затримали та катували цивільних під час окупації Київської області. Їхні дії кваліфіковано як порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Санкція статті передбачає до 12 років позбавлення волі", - йдеться у повідомленні.

Встановлено, що фігуранти - командир, заступник командира та військовий спецзагону Федеральної служби військ Нацгвардії РФ по Красноярському краю - у лютому-березні 2022 року разом з іншими російськими військовослужбовцями захопили с.Здвижівка Бучанського району, де позбавляли волі та катували цивільне населення.

За даними слідства, 19 березня 2022 року біля приватного будинку у Здвижівці бійці під керівництвом командира загону затримали чотирьох цивільних, змусили їх лягти на землю. З метою залякування окупанти розстріляли собаку одного із затриманих.

Загарбники вивезли потерпілих на околицю села, де зв’язали їм руки, обмотали голови клейкою стрічкою та утримували в нелюдських умовах.

Один з обвинувачених разом з іншими військовими РФ відвіз одного із затриманих до лісу, де катував, змушуючи зізнатися у співпраці з ЗСУ. Зокрема, загарбник погрожував убивством, імітуючи утоплення в колодязі, розстріл, спалення, здійснив кілька пострілів з автомата та обливши потерпілого легкозаймистою рідиною. Окрім того, чоловіка били ногами та різними предметами.

Як повідомлялося, за даними Нацполіції, на Київщині окупанти вбили 1374 осіб, ще 280 вважаються зниклими безвісти.

Источник материала
Поделиться сюжетом