20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Тисячу доларів вимагала «суддівська» за не притягнення до адміністративної відповідальності
Тисячу доларів вимагала «суддівська» за не притягнення до адміністративної відповідальності

Тисячу доларів вимагала «суддівська» за не притягнення до адміністративної відповідальності

Саме таку суму неправомірної вигоди вимагала службова особа одного з судів Одеської області за вплив на суддю. Такі протиправні дії можуть обернутися для правопорушниці вісьмома роками позбавлення волі з конфіскацією майна.

Слідчі поліції встановили, що, перебуваючи на посаді консультанта в одному з районних судів Одещини, жінка вирішила незаконно збагатитись, використовуючи своє службове становище, зв’язки та знайомства у суді.

Зловмисниця почала вимагати від малознайомого їй чоловіка неправомірну вигоду в розмірі однієї тисячі доларів за не притягнення його до адміністративної відповідальності. Відносно громадянина у суді перебували матеріали адміністративного провадження щодо порушення ним правил дорожнього руху.

Отже за таку винагороду жінка обіцяла вплинути на суддю, яка розглядала справу, щоб та прийняла позитивне рішення у справі та закрила провадження.

Про факт вимагання неправомірної вигоди чоловік повідомив до правоохоронних органів, і були вжитті заходи щодо припинення та документування протиправних дій.

Службовицю затримали «на гарячому» під час передачі обумовленої суми грошей. Кошти в якості речових доказів слідчі вилучили, а жінку затримали в процесуальному порядку.

«Ми зібрали достатньо доказів та повідомили правопорушниці про підозру в одержанні неправомірної вигоди для себе та третіх осіб за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функції держави, поєднаному із вимаганням такої вигоди. Це правопорушення кваліфікується  за ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України та карається позбавленням волі строком від трьох до восьми років з конфіскацією майна. Також встановлено, що відносно підозрюваної на розгляді в одному з судів Одеси знаходяться  матеріали провадження, де вона обвинувачується у скоєні злочинів, кваліфікованих за ч. 2 ст. 190; ч. 4 ст. 27, ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України. Отже, це не перший злочин, до якого вона причетна. Також суд задовольнив наше клопотання та обрав підозрюваній запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Крім того, її було відсторонено від посади. Слідство триває», – розповів начальник відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності слідчого управління ГУНП в Одеській області Роман Яловий.

Заходи проводили слідчі слідчого управління ГУНП в Одеській області за оперативного супроводу співробітників УСБУ в Одеській області під процесуальним керівництвом Одеської обласної прокуратури.

Відділ комунікації поліції Одещини 

Tweet
Источник материала
Поделиться сюжетом