20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
У Харкові прогриміли вибухи: у будинках - пожежі, є постраждалий
У Харкові прогриміли вибухи: у будинках - пожежі, є постраждалий

У Харкові прогриміли вибухи: у будинках - пожежі, є постраждалий

Удар російських окупантів припав на район житлової забудови.

Уночі 10 травня в Харковіпід час повітряної тривоги прогриміли вибухи внаслідок російської атаки по місту. У Повітряних силах попереджали про пуски керованих авіаційних бомб тактичною авіацією в Харківській області.

Удар припав на район житлової забудови. У приватних житлових будинках спалахнули пожежі. Про це повідомив мер міста Ігор Терехов.

Начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов також підтвердив, що російські окупанти вночі завдавали ударів по Харкову.

"За попередніми даними, внаслідок удару по Харкову пошкоджено приватний будинок. Також окупанти завдали удару по Дергачах Харківського району", - написав він у Telegram.

На місці влучання в приватний будинок виникла пожежа. Надійшла інформація про одного потерпілого.

Удари РФ по Харкову

8 травня російська окупаційна армія вкотре жорстоко атакувала Харків. Голова Харківської ОДА Олег Синєгубов заявив, що вибухи лунали в житловому районі міста. Постраждали щонайменше троє дітей.

4 травня російські окупантиатакували ракетою Харків. Вдарили по цивільній інфраструктурі.

3 травня російські окупанти вдарили по Харкову авіабомбами УМПБ Д-30. Під ворожим обстрілом опинилися приватні будинки, є загиблі та поранені. Окупанти повністю зруйнували 3 будинки в Холодногірському районі Харкова. Ще 12 будинків було пошкоджено.

Повторний наступ РФ на Харків - прогнози

Росія намагається знищити Харків своїми бомбами, дронами та ракетами. Ворог уже збирає сили для наступу на місто. Про це заявив ветеран АТО Євген Дикий. При цьому він вважає, що у ворога зараз немає сил, щоб здійснити цей наступ на Харків.

Генерал-лейтенант запасу, ексзаступник начальника Генштабу ЗСУ Ігор Романенко також вважає, що росіяни не мають сил для ефективного наступу на Харків з подальшим оточенням міста. Саме тому РФ спробує застосувати іншу тактику, поступово знищуючи квартал за кварталом і перетворюючи Харків на новий Маріуполь.

За словами майора Нацгвардії Олексія Гетьмана, російські окупанти планують взяти Харків в облогу, уникаючи прямого удару "в лоб".

Росія має намір захопити Харків, а її війська можуть наблизитися до Києва влітку. Однак, Збройні Сили України та Генштаб роблять усе можливе, щоб цього уникнути. Таку думку висловив колишній командувач Сухопутних військ США, генерал Бен Годжес.

Источник материала
Поделиться сюжетом