20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Укренерго налагодило ритмічні поставки обладнання для ремонтів
Укренерго налагодило ритмічні поставки обладнання для ремонтів

Укренерго налагодило ритмічні поставки обладнання для ремонтів

Внаслідок ритмічних поставок обладнання в Україну НЕК "Укренерго" створило резерв обладнання для ремонтів своїх підстанцій.

Про це повідомив голова правління компанії Володимир Кудрицький, відповідаючи на запитання Укрінформу під час пресконференції у Медіацентрі Україна-Укрінформ.

За його словами, під час опалювального сезону 2022/2023 компанія ремонтувала підстанції після атак лише за рахунок попередньо накопичених запасів обладнання. Однак уже у листопаді-грудні 2022 року Укренерго замовило рекордну кількість автотрансформаторів та іншого устаткування.

"У нас створився рухомий склад, коли щомісяця певна кількість обладнання надходить до країни. За рахунок цього у нас є резерв і ми відчуваємо себе досить впевнено", - сказав Кудрицький.

Він зауважив, що ритмічні поставки обладнання розпочалися в середині 2023 року. За рахунок сформованого резерву Укренергозараз може оперативно усувати наслідки російських атак на свою інфраструктуру.

"Ми продовжуємо замовляти нове обладнання, і ми будемо це робити, поки зберігається ризик ворожих обстрілів наших підстанцій", - додав Кудрицький.

Як повідомлялося, Кредитна установа для відбудови (KfW) надає НЕК "Укренерго" грант на 45 млн євро для підвищення ефективності системи передачі електроенергії.

Теги по теме
Ремонт
Источник материала
Поделиться сюжетом