20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
В Естонії прокремлівський політик отримав вирок за шпигунство
В Естонії прокремлівський політик отримав вирок за шпигунство

В Естонії прокремлівський політик отримав вирок за шпигунство

Суд у Естонії в порядку погоджувального провадження визнав члена естонської проросійської партії "Koos / Разом" Аллана Хантсома винним у розвідувальній діяльності проти Естонії та підтримці такої діяльності.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє естонський мовник ERR.

"Оскільки судовий розгляд був закритий, додаткові обставини розкрити неможливо", - пояснила прессекретарка Харьюського повітового суду Війвіка Сіплане.

Уточнюється, що в соцмережах із посиланням на телефонний дзвінок Аллана Хантсома його матері поширилася інформація, що його засудили до шести з половиною років ув'язнення.

Хантсома затримали 7 грудня 2023 року, відтоді він перебуває в Талліннській в'язниці. Йому були пред'явлені підозри у розвідувальній діяльності проти Естонської Республіки та підтримці таких дій.

Хантсом у 2015 році був одним із засновників НКО "Добросвіт", яка постачала гуманітарну допомогу на тимчасово окуповану Росією територію Донецької області. Він був одним із організаторів проросійської акції - ходи "Безсмертний полк". У травні 2023 року Хантсом поповнив лави новоствореної естонської проросійської партії "Koos / Разом".

За словами одного з лідерів "Koos" Олега Іванова, який зараз перебуває в Росії, Хантсом незадовго до свого арешту планував переїхати в Російську Федерацію.

Як повідомляв Укрінформ, у листопаді минулого року у Хар'юському повітовому суді Естонії розпочався судовий процес над членом проросійського політичного руху "Koos/Разом" Айво Петерсоном, якого обвинувачують у держзраді.

Теги по теме
Россия Эстония
Источник материала
Поделиться сюжетом