В естонському Генштабі розповіли, на якому напрямі Росія зосередила основні сили
В естонському Генштабі розповіли, на якому напрямі Росія зосередила основні сили

В естонському Генштабі розповіли, на якому напрямі Росія зосередила основні сили

Естонці запевнили, що сформованого ворожого північного угрупування недостатньо для захоплення Харкова або Сум. Водночас українців попередили, що це не гарантує відсутності таких спроб з боку ЗС РФ.

В Україні тривають бої на всій лінії фронту. Про це з посиланням на зведення Генштабу Сил оборони Естонії 10 травня повідомили в ERR.

Основні бої точаться на півночі та сході, у Луганській та Донецькій областях. ЗС РФ сконцентровані на напрямі Авдіївка-Бахмут.

Окупанти не полишають спроб оточити та захопити місто Часів Яр, де мають певні успіхи. За даними естонського Генштабу, на цій ділянці фронту зосереджено приблизно 20 тисяч російських бійців.

У південній частині фронту, у Запорізькій області зберігається низька інтенсивність боїв. Сили оборони продовжують утримувати плацдарм на лівобережжі Дніпра.

У Генштабі Естонії підтвердили, що РФ формує північне угрупування військ, але запевнили, що їх недостатньо для захоплення Харкова або Сум. Проте естонці не виключають дрібніших атак чи спроб окупації цих міст. Також передбачається моральний тиск ворога для того, щоб загострити втому в Україні та на Заході й досягти своїх цілей.

ЗС РФ продовжують тероризувати Україну обстрілами прикордоння та основних населених пунктів вглибині країни. Під ударом й енергетичні об’єкти. Сили оборони, своєю чергою, б’ють по військових об’єктах у Криму та НПЗ на території Росії.

Нагадаємо, військовий аналітик Олександр Коваленко у коментарі Фокусу пояснив, у чому полягає мета атак по НПЗ на території РФ.

Керівник ЦПД Андрій Коваленко припустив, що активізація ЗС РФ у Харківській області може бути лише імітацією наступу.

Теги по теме
Россия Донецкая область Харьковская область
Источник материала
Поделиться сюжетом