В Одесі попереджено безпідставні витрати з бюджету майже на ₴51,8 млн
В Одесі попереджено безпідставні витрати з бюджету майже на ₴51,8 млн

В Одесі попереджено безпідставні витрати з бюджету майже на ₴51,8 млн

За втручання прокурорів Приморської окружної прокуратури міста Одеси розірвано договір про закупівлю робіт за бюджетні кошти на суму майже 51,8 млн грн, який був укладений з порушенням процедури закупівлі.

Так, у червні 2021 року між Управлінням капітального будівництва Одеської міськради та підприємством, за результатами відкритих торгів,  укладено договір на закупівлю робіт з «Капітального ремонту елементів благоустрою скверу, розташованого в межах просп. Шевченка та просп. Гагаріна у м. Одесі».

У порушення вимог ч. 1 ст. 48 Бюджетного кодексу України, Положень пункту 4-1 постанови Кабінету Міністрів України від 11.10.2016 № 710 «Про ефективне використання державних коштів» замовником проведено закупівлю без обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення та очікуваної вартості предмета закупівлі.

Крім того, дія договору продовжувалась без визначення джерела фінансування, без бюджетних асигнувань, та фактично без мети реального настання наслідків.

У зв’язку із зазначеним, прокурорами, в поряду ст. 23 Закону України «Про прокуратуру», повідомлено Управління капітального будівництва Одеської міської ради про порушення процедури закупівлі з метою вжиття відповідних заходів, направлених на реальний захист та поновлення інтересів держави.

За реагування прокуратури сторонами усунуто порушення шляхом розірвання вищезазначеного договору.

Пресслужба Одеської обласної прокуратури

Tweet
Источник материала
Поделиться сюжетом