20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
За $1 млрд: Трамп пообіцяв нафтовикам згорнути виробництво електромобілів
За $1 млрд: Трамп пообіцяв нафтовикам згорнути виробництво електромобілів

За $1 млрд: Трамп пообіцяв нафтовикам згорнути виробництво електромобілів

На зустрічі з вищими керівниками нафтової галузі США Дональд Трамп пообіцяв, у разі свого повернення на посаду президента, негайно скасувати політику президента Байдена щодо електромобілів і вітрової енергії, а також зупинити десятки інших екологічних ініціатив, проти яких виступає індустрія викопного палива.

  TELEGRAM-канал ПІДПИШИСЬ

Про це у редакційній статті пише Washington Post з посиланням на інсайдерів. Минулого місяця Дональд Трамп спілкувався у своєму клубі в Мар-а-Лаго з двома десятками CEO головних американських нафтових компаній. Один з керівників поскаржився на обтяжливі екологічні норми, від яких галузь дуже страждає.

Відповідь Трампа приголомшила присутніх. Він сказав: ви всі достатньо багаті, щоб зібрати 1 мільярд доларів, задля мого повернення до Білого дому. Під час вечері він пообіцяв негайно скасувати десятки екологічних правил президента Байдена та припинити введення нових.

Дональд Трамп підписує президентські укази. 2017 рік.

За словами співрозмовників Washington Post, пожертва Трампу 1 мільярда доларів стала б “угодою” через оподаткування та регулювання, яких нафтовики уникли б завдяки його рішенням. Трамп також вибухнув промовою проти вітряної енергії та пообіцяв видати дозволи на буріння в Мексиканській затоці та на Алясці “в перший же день” свого президентства: “Ви чекали на дозвіл п’ять років, тепер ви отримаєте це за один день”. А ще пообіцяв, що скасує “мандат” Байдена щодо електромобілів, неправильно зрозумівши екологічну політику чинного президента. Насправді правила вимагають, щоб автовиробники скорочували шкідливі викиди від автомобілів, але необов’язково шляхом конкретної технології – такої як електромобілі.

Попри скарги нафтової промисловості на політику Байдена, Сполучені Штати зараз видобувають більше нафти, ніж будь-яка інша країна – близько 13 мільйонів барелів щодня. Надзвичайно відкритий виступ Трампа показує, як колишній президент націлився на нафтову промисловість, щоб фінансувати свою кандидатуру на переобрання.

Теги по теме
Скандал Экология
Источник материала
Поделиться сюжетом