20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Замість параду – війна в Україні. Хакери зламали телеканали в російських регіонах
Замість параду – війна в Україні. Хакери зламали телеканали в російських регіонах

Замість параду – війна в Україні. Хакери зламали телеканали в російських регіонах

Хакери, під час трансляції параду на 9 травня, зламали ефіри місцевих телепровайдерів у низці російських регіонів. Замість параду з Красної площі показали кадри, пов’язані з війною в Україні та репресіями в РФ. Про повідомляють російські ЗМІ. 

Як зазначається, злам системи Smart TV стався в Омській та Іркутській областях, а також у Башкортостані. Замість параду на Красній площі глядачі там побачили відео із заголовками опозиційних ЗМІ, кадри «Російського маршу» та історій колишніх ув'язнених, які брали участь у війні проти України. Крім того, показали кадри теракту у «Крокусі», відео фальсифікації російських виборів та фото учасників війни в Україні з написом «вбивця» на кожному. 

При цьому невідомі, які вдерлися в ефір телепровайдера «Уфанет» (обслуговую 600 міст і селищ) «оголосили імпічмент» Путіну, звинуватили його у фальсифікації голосів, «розв'язуванні війни з найближчим народом», а також у бездіяльності під час великих терактів.

В Орську Оренбурзької області, яке потерпало від повені, показували затоплений Орськ, розповідали про розкрадання грошей на дамбу. Такий ефір хвилин 40 був на всіх каналах користувачів цифрових телевізійних приставок SberBox і Уфанет-тв. 

Раніше повідомлялося, що розвідка здійснила масштабну хакерську атаку на ресурси партії Путіна.

Також повідомлялося, що українські кіберфахівці уразили російські сайти, які підтримують компанії «Ремдизель», що випускає бронемашини «Ахмат».

Источник материала
Поделиться сюжетом