20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
ЗМІ назвали можливого наступника Тіма Кука на посаді гендиректора Apple
ЗМІ назвали можливого наступника Тіма Кука на посаді гендиректора Apple

ЗМІ назвали можливого наступника Тіма Кука на посаді гендиректора Apple

Хто замінить Тіма Кука

Тім Кук обіймає свою посаду з 2011 року, замінивши на ній Стіва Джобса. Цьогоріч йому виповнюється 64 роки. Хоча у звіті прямо вказується, що "немає жодних підстав вважати, що зміни керівництва компанії неминучі" вже найближчим часом, існує багато можливостей щодо того, хто може зайняти цю посаду в майбутньому.

У звіті, який базується на розмовах з "кількома людьми, знайомими з внутрішньою роботою Apple", йдеться про те, що якщо зміни відбудуться найближчим часом, то головний операційний директор Джефф Вільямс майже напевно візьме кермо влади в свої руки:

Якби Кук незабаром пішов у відставку, його майже напевно замінив би головний операційний директор Джефф Вільямс, який кілька років тому був головним кандидатом на посаду наступника Кука,
– пише Bloomberg, посилаючись на неназвані джерела.

Але Вільямс, якому цього року виповнився 61 рік, лише на два роки молодший за Кука, і інсайдери компанії кажуть, що тепер вони вважають малоймовірним, що він стане новим керівником. Правління Apple, імовірно, хотіло б мати керівника, який залишився б на посаді щонайменше на десятиліття. "Якби ви запитали мене п'ять років тому, було б цілком очевидно, що Джефф очолить зграю, щоб стати генеральним директором", - каже один з давніх керівників Apple. "Але повільність оновлення керівного складу створює проблему з тим, кого ви можете взяти на борт".

У звіті йдеться про те, що "близькі до нього люди" вважають, що Кук буде генеральним директором Apple "щонайменше ще три роки". Якщо так і станеться, Джон Тернус є "найбільш вірогідним наступником" Тіма Кука на посаді генерального директора Apple.


Джон Тернус під час презентації Apple / Фото Apple

Наразі Тернус є старшим віцепрезидентом Apple з розробки апаратного забезпечення, і протягом останніх кількох років він відіграє все більш помітну роль в Apple.

У звіті Тернус описується як "людина, яку люблять в Apple", його хвалить чи не все поточне керівництво, включно з самим Куком. Одним із ключових факторів також є те, що Тернусу 49 років. Це робить його тим кандидатом, який з більшою імовірністю лишатиметься на посаді довго.

Тім дуже любить його, тому що він може провести хорошу презентацію, він дуже м'який, ніколи не надсилає в електронному листі нічого суперечливого і дуже стриманий у прийнятті рішень. У нього багато управлінських характеристик, як у Тіма,
– каже людина, близька до керівництва Apple.

Крістофер Стрінгер, колишній провідний розробник апаратного забезпечення Apple, назвав Тернуса "надійною рукою", яка "ніколи не підводила в жодній ролі, на яку його призначали". Едді К'ю, керівник Apple, відомий як найближча довірена особа Кука, нібито приватно сказав колегам, що Тернус має стати наступним генеральним директором.

А як щодо інших керівників Apple? Bloomberg пише, що такі люди, як Крейг Федерігі та Дейдра О'Брайен, є "малоймовірними наступниками" Кука, попри те, що їх люблять. Інші, такі як Філ Шиллер та керівник відділу апаратного забезпечення Ден Річчіо, "наближаються до завершення свого перебування на посаді" в Apple.

Теги по теме
Apple
Источник материала
Поделиться сюжетом