16 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Чипи та гаджети можуть різко подешевшати: китайську техніку не хочуть купувати
Чипи та гаджети можуть різко подешевшати: китайську техніку не хочуть купувати

Чипи та гаджети можуть різко подешевшати: китайську техніку не хочуть купувати

У SMIC бояться, що загострення конкуренції на внутрішньому ринку погано вплине на рівень цін, іншими словами, призведе до їх падіння.

Гендиректор китайського виробника процесорів SMIC Чжао Хайцзюнь попередив, що зниження цін компаніями-конкурентами може призвести до втрати десятків мільйонів доларів, передає Bloomberg.

Проблема посилюється ще й тим фактом, що в Китаї попит на вітчизняні смартфони, побутову техніку та електромобілі залишається млявим. Споживчі настрої залишалися слабкими минулого кварталу на тлі тривалого спаду на ринку нерухомості. Згідно з останнім щомісячним звітом Китайської академії інформаційних і комунікаційних технологій, поставки смартфонів у Китаї впали на 6,2% у березні, знижуючись другий місяць поспіль. У компанії бояться, що загострення конкуренції на внутрішньому ринку погано вплине на рівень цін, іншими словами, призведе до їх зниження.

Згідно з квартальним звітом SMIC, чистий прибуток компанії становив $71,8 млн за три місяці, що закінчилися в березні, порівняно із середньою оцінкою аналітиків у $76,8 млн. Виручка становила $1,75 млрд проти прогнозу аналітиків у $1,69 млрд, ідеться в іншому матеріалі Bloomberg.

Шанхайський виробник мікросхем все ще може отримати додатковий дохід від виробництва передових процесорів для Huawei цього року. Фірма очікує, що її виручка зросте на 5-7% у квартальному обчисленні у квітні-червні, йдеться в біржовому звіті.

На думку аналітиків Bloomberg Intelligence Чарльза Шума і Шона Чена, цього року SMIC може подвоїти замовлення Huawei на чипи штучного інтелекту і новий чип Kirin 9010 для смартфонів серій Pura і Mate, хоча компанія, як і раніше, стикатиметься з виробничими проблемами. Проте зростання доходів може збільшити валовий прибуток лише на невеликий однозначний відсоток через проблеми з продуктивністю виробництва інструментів для літографії. Офіційні особи США, зокрема міністр торгівлі Джина Раймондо, також неодноразово заявляли, що Huawei і SMIC не можуть виробляти передові чипи у великих масштабах.

Важливо Розробники обдурили: старі смартфони Samsung не порозумнішають, отримавши ШІ, — ЗМІ

Лінійка смартфонів Pura 70, представлена Huawei у квітні, оснащена 7-нанометровим процесором виробництва SMIC. Це злегка модернізована версія 7-нм чіпа SMIC, створена для моделі Mate 60 Pro, представленої 2023 року. За оцінками дослідницької компанії Counterpoint, поставки смартфонів Huawei у першому кварталі зросли на 70%. За словами аналітиків Jefferies на чолі з Едісоном Лі, серія Pura 70 була розпродана протягом двох днів після запуску.

Раніше ми писали, що США і ЄС вливають $80 млрд у створення процесорів, щоб перемогти Китай. Боротьба за перевагу у сфері виробництва напівпровідників загострюється, і США відчувають, що можуть програти.

Теги по теме
санкции
Источник материала
Поделиться сюжетом