16 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Що не варто робити на вулиці, аби уникнути штрафу у 850 гривень
Що не варто робити на вулиці, аби уникнути штрафу у 850 гривень

Що не варто робити на вулиці, аби уникнути штрафу у 850 гривень

Українцям нагадують, що не тільки водії, але й пішоходи є повноцінними учасниками дорожнього руху. Тому важливо пам'ятати, що перехід дороги у недозволеному місці може призвести до штрафу.

Чимало пішоходів ігнорують правила, створюючи небезпеку як для себе, так і для інших учасників дорожнього руху. За словами юриста, стаття 127 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачає відповідальність за порушення правил дорожнього руху пішоходами.

Дорога до села / фото: Вікіпедія

Це може бути перехід в недозволеному місці, ігнорування сигналів світлофора, а також ходіння перед наближаючимся транспортом.

Штраф за такі порушення складає 255 гривень. Якщо пішохід перебуває у стані сп’яніння, штраф збільшується до 680 гривень. Якщо ж дії пішохода спричинили аварійну ситуацію, то вже суд може накласти штраф у розмірі 850 гривень або призначити від 20 до 40 годин громадських робіт.

Перехрестя з пішоходами / фото: Pixabay

Окрім того, підлягатиме сплаті судовий збір у розмірі 605,60 гривень. Поліція має право складати протокол і накладати штраф без рішення суду, який в подвійному розмірі стягуватиметься в залежності від місця проживання чи роботи порушника.

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що 23-річний хлопець пішов у печеру на два місяці та зізнався, що з ним сталося

Вам буде цікаво дізнатися "Я б не хвилювалася, він скоро помре": медсестри знущалися з хворих і навіть колег

Источник материала
Поделиться сюжетом