В Україні помітно подорожчала комуналка: яка послуга найсильніше
В Україні помітно подорожчала комуналка: яка послуга найсильніше

В Україні помітно подорожчала комуналка: яка послуга найсильніше

В Україні зросли розцінки на комунальні послуги. За рік - з квітня-2023 по квітень-2024 - тарифи збільшилися загалом на 12,9%.

В Україні за минулий рік - з квітня-2023 по квітень-2024 - зросли розцінки на комунальні послуги. Вони збільшилися загалом на 12,9, за даними Держкомстату.

Водночас, наприклад, конкретно електроенергія подорожчала відразу на 69,7%, тоді як ціна низки послуг ЖКГ залишилася незмінною.

За його даними, також зріс тариф на послуги з управління багатоквартирними будинками - на 5,1%.

Утримання та ремонт житла подорожчали на 3,2%. А прибирання сміття - на 1,6%.

Водночас тарифи відразу на низку позицій залишилися на колишньому рівні:

Скільки українці платитимуть за газ за травень

Поки що тариф на газ для населення в Україні залишиться на колишньому рівні.

"Як і в попередні два сезони, вартість газу для населення не зросте. Свої річні пропозиції газопостачальні компанії не змінили. Залежно від постачальника вартість кубометра блакитного палива коливатиметься від 7,7 до 9,99 грн", - розповіли експерти.

Що таке житлово-комунальні послуги?

Житлово-комунальні послуги (ЖКП) - послуги з підтримання та відновлення належного технічного та санітарно-гігієнічного стану будівель, споруд, обладнання, комунікацій та об'єктів комунального призначення, повідомляє "Вікіпедія".

Соціальні виплати в Україні

Нагадаємо, що стало відомо, хто з українців може залишитися без субсидії і як цього не допустити. Така неприємна ситуація може статися в разі заборгованості, що виникла в період 3 місяців і перевищує 680 грн.

Як українці можуть оформити субсидію через "Дію". Нова послуга на порталі "Дія" має на меті полегшити процес отримання цієї допомоги та спростити рутинні адміністративні процедури для громадян.

Крім іншого, вагітність і пологи ставлять перед будь-якою жінкою нові виклики, зокрема й матеріальні. За законом кожна жінка, яка готується стати мамою, має право на отримання допомоги по вагітності та пологах. Розміри виплат, а також порядок отримання допомоги визначено спеціальними законодавчими актами, які залежать від багатьох обставин.

Інші матеріали за темою:

Источник материала
Поделиться сюжетом