"Купили у своїх, для своїх": в Одесі привласнили мільйони державних грошей, призначених для ЗСУ
"Купили у своїх, для своїх": в Одесі привласнили мільйони державних грошей, призначених для ЗСУ

"Купили у своїх, для своїх": в Одесі привласнили мільйони державних грошей, призначених для ЗСУ

Для всіх, хто бажає знати актуальні новини з міста Одеса, з'явилися дуже "цікаві" новини. Цього разу буде корисно почитати любителям "муніципальної варти" області.

Виявляється, під час півмасштабного вторгнення Кузнєцов та Ко нажилися на закупівлях дорогої сантехніки та "золотих" спортивних костюмах, нібито для потреб тероборони та ЗСУ. І в результаті передали все у свою "Муніципальну варту".

Про це пише український блогер з Одеси "Ирочка расскажет..." у своєму Telegram-каналі.

Муніципальна варта, скріншот: Facebook

Ось що пише блогер:

Сьогодні команду Кузнєцова наздоганяють ч.2 ст.191 (присвоєння, розтрата чи заволодіння чужим майном шляхом зловживання посадовцем своїм службовим становищем). Експертиза вже є і це тішить.

Встановлено, що частину товарів було закуплено за завищеними, частину за заниженими – головне все куплено у своїх. Суть у тому, що згідно з Постановою Кабміну та Указом Президента закупівлі щодо оборони проводилися без застосування процедур закупівель, визначених Законами України. І це логічно, навесні 2022 року важливо було забезпечити наших захисників.

Віктор Кузнєцов, скріншот: YouTube

Але хлопці з Одеської міської ради швидко зорієнтувалися та закупили сантехніку, каримати, спортивні костюми тощо у «своїх» компаній ще й з кожної закупівлі заробили. Ірочка нагадує – ВЕСНА 2022 року. Поки одесити тягали пісок для барикад із пляжів міста, хлопці з Думської площі каламутили на закупівлях.

Далі директор Департаменту муніципальної безпеки ЗМР Кузнєцов починає закупівлі. Контроль за виконанням Кузнєцов поклав на свого першого заступника Юрія Савченка. У результаті у березні-травні 2022 року було укладено 27 договорів.

Дуже злі та дуже обізнані язички розповіли Ірочці, що за перші два місяці повномасштабної війни керівництво Мунбезпеки прикурило понад 2 млн гривень на цих закупівлях.

Далі ще цікавіше. Мало того, що провели закупівлі у своїх, то те, що закупили - віддали своїм же. Якщо вірити актам приймання-передачі, то на підставі укладених договорів Департамент муніципальної варти ОМР (Кузнєцов) передавав товари Добровільному формуванню ОМТГ "Муніципальна варта Одеси". А командиром цього добровольчого формування призначено Мірошниченка, який є директором КП "Муніципальна варта".

Публікація "Ирочка расскажет", скріншот: Telegram

Публікація "Ирочка расскажет", скріншот: Telegram

Публікація "Ирочка расскажет", скріншот: Telegram

Саме Мірошниченко звертався з листами до директора Департаменту муніципальної варти ГМР Кузнєцова про забезпечення особового складу добровольчого формування.

Раніше повідомлялося, елітні батьки із синами "раптово" стали інвалідами: викрито схему "ухилу" від ТЦК.

Також, підозрюваний у вбивстві син скандального судді Аблова їхав на засідання і зник: "Стало погано".

Источник материала
Поделиться сюжетом