Суд пояснив дозвіл митрополиту УПЦ під арештом провести Великодню службу
Суд пояснив дозвіл митрополиту УПЦ під арештом провести Великодню службу

Суд пояснив дозвіл митрополиту УПЦ під арештом провести Великодню службу


Соснівський райсуд в Черкасах також пояснив, чому ніяк не відреагував на прохання про відвід судді.

Соснівський районний суд у Черкасах дозволив митрополиту УПЦ Феодосію (Денис Снєгірьов), що перебував під нічним домашнім арештом, проводити святкове Великоднє богослужіння 5 травня. Про це мовиться в на сторінці Соснівського районного суду, що було опубліковане в Facebook у вівторок, 14 травня.

“До настоятеля Черкаської єпархії УПЦ було застосовано запобіжний захід у виді домашнього арешту в нічний час доби з 23.00 год до 05.00, щоденно до 3 червня 2024 року та покладено обовʼязок не залишати місце проживання в нічний час доби (на час дії запобіжного заходу) без дозволу суду”, – пояснили в судовій інстанції

Адвокат настоятеля Черкаської єпархії УПЦ 19 квітня звернувся до суду з проханням надати дозвіл його підзахисному провести святкове богослужіння у Великодню ніч в Михайлівському кафедральному соборі міста Черкас.

“Таке прохання було розглянуто і головуюча суддя надала відповідний дозвіл, про що повідомила поліцію”, – запевняють у суді.

У райсуді також пояснили, чому не реагують на прохання про відвід судді, якій неодноразово висловлювали недовіру.

“КПК України не передбачає автоматичного відведення від справи судді, яка розглядає цю справу, у разі висловлення їй недовіри кимось із учасників справи. Уважно дослідивши всі доводи заяв про відвід, інший суддя Соснівського районного суду міста Черкас визнав їх необґрунтованими та безпідставними”, – заявили там.

Як відомо глава Черкаської єпархії УПЦ МП митрополит Феодосій вихваляв священників Росії, які допомагають ворогові, й закликав до “об’єднання” релігійних громад у війні проти України. За це він дістав підозру від СБУ.



Теги по теме
арест УПЦ МП
Источник материала
loader
loader