Як вибрати полуницю без хімії: ділимося корисними порадами
Як вибрати полуницю без хімії: ділимося корисними порадами

Як вибрати полуницю без хімії: ділимося корисними порадами

Сезон смачної, ароматної та корисної полуниці вже розпочався. Ягоду найкраще їсти у сирому вигляді, так вона буде найбільш корисною.

Редакція FoodOboz ділиться порадами, як правильно вибрати полуницю без нітратів та на що звернути увагу при виборі.

На що звернути увагу при виборі полуниці

Колір

Перше, на що потрібно звернути увагу – колір. Він має бути однорідним, червоним. Якщо є зелені плями, білий кінчик чи блідість, це означає, що полуниця незріла.

Але, потрібно знати також, що якщо ягода дуже червона, багряного кольору або темно-червоного, це означає, що вона вже може бути перестигла.

Якщо ж полуниця має неприродно яскравий колір, чим вона яскравіша, то більша ймовірність "хімії".

Запах

Насичений солодкий аромат має лише стигла полуниця. Якщо запаху немає, це означає зростання ягід прискорили добривами та хімікатами.

Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Пиріг з абрикосами на кефірі
  • Пиріг з чорницею
  • Пиріг на маргарині
Источник материала
Поделиться сюжетом