ЄС закликав Росію дотримуватися заяви про запобігання ядерній війні
ЄС закликав Росію дотримуватися заяви про запобігання ядерній війні

ЄС закликав Росію дотримуватися заяви про запобігання ядерній війні

Євросоюз закликав Росію "дотримуватися словом і ділом Спільної заяви лідерів п'яти ядерних держав від 3 січня 2022 року щодо запобігання ядерній війні та уникнення гонки озброєнь.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у заяві ЄС, виголошеній під час засідання Постійної ради ОБСЄ у четвер у Відні.

"Минулого тижня Росія оголосила про планування нестратегічних навчань Із використанням ядерної зброї спільно Із Білоруссю, що стало останнім прикладом у довгій низці безвідповідальної ядерної риторики, яка підкреслює її послідовний підрив міжнародного миру і безпеки, що ми рішуче засуджуємо. Ми наполегливо закликаємо Росію дотримуватися словом і ділом Спільної заяви лідерів п'яти ядерних держав про запобігання ядерній війні та уникнення гонки озброєнь від січня 2022 року, в якій стверджується, що "ядерна війна не може бути виграна і ніколи не повинна вестися", - йдеться у заяві.

У ЄС наголосили, що і Росія, і Білорусь повинні дотримуватися своїх міжнародних зобов'язань і зобов'язань.

Водночас у Євросоюзі підтвердили свою "непохитну підтримку незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів".

"Ми сповнені рішучості продовжувати надавати Україні та її народу всю необхідну політичну, фінансову, економічну, гуманітарну, правову, військову та дипломатичну підтримку так довго, як це буде потрібно, і так інтенсивно, як це буде потрібно, також беручи до уваги нагальну потребу прискорити та інтенсифікувати надання всієї необхідної військової допомоги Україні в її законній самообороні проти російського агресора", - зазначається у заяві.

Як повідомляв Укрінформ, 6 травня Росія заявила, що найближчим часом проведе навчання "із метою підвищення готовності нестратегічних ядерних сил до виконання бойових завдань".

Источник материала
Поделиться сюжетом