Ізраїль у Міжнародному суді ООН закликав відхилити останні вимоги ПАР
Ізраїль у Міжнародному суді ООН закликав відхилити останні вимоги ПАР

Ізраїль у Міжнародному суді ООН закликав відхилити останні вимоги ПАР

У Міжнародному суді ООН Ізраїль закликав відхилити вимоги ПАР щодо запровадження нових тимчасових заходів.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу в Гаазі,

“Ізраїльпросить суд відхилити вимоги про запровадження нових тимчасових заходів та внесення змін до вже вжитих тимчасових заходів, поданих ПАР”, - сказала представник ізраїльської сторони Тамар Каплан Туржеман.

Ізраїль відкинув у Міжнародному суді ООН усі звинувачення, і запевняє, що робиться все можливе, щоб захистити мирне населення.

“ПАР представляє тут картинку, яка не має нічого спільного з фактами та обставинами. Ізраїль залучений до трагічного та складного збройного конфлікту, але ПАР ігнорує цей контекст, який є критично важливим для розуміння ситуації”, - наголосив представник Ізраїлю Гілад Ноам.

Як повідомляв Укрінформ, ПАР закликає Міжнародний суд ООН запровадити нові тимчасові заходи проти Ізраїлю через операцію в Рафаху.

Міжнародний суд ООН провів 16-17 травня слухання про вжиття додаткових тимчасових заходів щодо Ізраїлю через операцію в Газі.

Першого дня слово було надано південноафриканській стороні, другого – ізраїльським представникам.

Варто зазначити, що засідання проводилися на прохання ПАР, щоініціювала цей розгляд і попросила вжити додаткових тимчасових заходів і внести зміни до вже вжитих тимчасових заходів у рамках справи.

ПАР подала позов проти Ізраїлю про можливе порушення Конвенції про запобігання злочину геноциду та покарання за нього до Міжнародного суду ООН у Гаазі 29 грудня 2023 року.

Фото: Fox8 WGHP

Теги по теме
Израиль
Источник материала
Поделиться сюжетом