Хірурга підозрюють у недбальстві, що призвело до смерті пацієнта
Хірурга підозрюють у недбальстві, що призвело до смерті пацієнта

Хірурга підозрюють у недбальстві, що призвело до смерті пацієнта

За  процесуального керівництва прокурорів Кам’янського відділу Смілянської окружної прокуратури повідомлено про підозру лікарю-хірургу за фактом неналежного виконання ним своїх професійних обов’язків, що спричинило тяжкі наслідки для хворого (ч. 1 ст. 140 КК України).

У ході досудового розслідування встановлено, що у березні 2024 року 60-річний чоловік поступив у стаціонарне відділення місцевої лікарні для проведення оперативного втручання з приводу видалення жовчного міхура та лікування.

Не провівши попереднього обстеження, яке б дало змогу об’єктивно оцінити симптоми захворювання, хірург провів оперативне втручання.

У післяопераційний період лікар не направив пацієнта на дослідження та призначив недостатню антибактеріальну терапію, що призвело до смерті.

Слідчі дії тривають.

Досудове розслідування в кримінальному провадженні здійснюють слідчі СВ ВП № 2 Черкаського РУП ГУНП в Черкаській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

Tweet
Источник материала
Поделиться сюжетом