Республіканці в Конгресі ухвалили акт, що зобов'язує Байдена надати зброю Ізраїлю
Республіканці в Конгресі ухвалили акт, що зобов'язує Байдена надати зброю Ізраїлю

Республіканці в Конгресі ухвалили акт, що зобов'язує Байдена надати зброю Ізраїлю

Очолювана республіканцями Палата представників США ухвалила законопроект, покликаний змусити президента Джо Байдена відправити зброю до Ізраїлю. Про це повідомляє Reuters.

Закон про підтримку допомоги Ізраїлю в галузі безпеки був схвалений 224 голосами проти 187, переважно за партійною ознакою. Шістнадцять демократів разом із більшістю республіканців проголосували «за», а троє республіканців разом з більшістю демократів висловилися «проти».

Очікується, що акт не стане законом, але його ухвалення підкреслило глибокі розбіжності в США у рік президентських виборів щодо політики Ізраїлю.

Зазначається, що таким чином республіканці намагаються помститися демократам за нещодавнє призупинення адміністрацією Байдена постачання Тель-Авіву бомб з міркувань захисту цивільного населення Сектора Гази.

Республіканці звинуватили Байдена в тому, що він «повернувся спиною до Ізраїлю» після того, як зіткнувся з пропалестинськими протестами.

«Це катастрофічне рішення з глобальними наслідками. Очевидно, що це робиться з політичних міркувань, і ми не можемо цього допустити», – заявив спікер Палати представників республіканців Майк Джонсон.

Натомість демократи звинуватили опонентів у політичній грі та заявили, що республіканці спотворюють позицію Байдена щодо Ізраїлю.

«Це не є серйозною законодавчою ініціативою, тому деякі з найбільш проізраїльськи налаштованих членів фракції демократів у Палаті представників голосуватимуть проти», – сказав на прес-конференції перед голосуванням лідер демократів у Палаті представників Хакім Джефріс.

Источник материала
loader
loader