Україна закликає мусульманські країни взяти участь у Саміті миру в Швейцарії
Україна закликає мусульманські країни взяти участь у Саміті миру в Швейцарії

Україна закликає мусульманські країни взяти участь у Саміті миру в Швейцарії

Заступниця Голови Верховної Ради Олена Кондратюк наголосила, що для України буде важливою участь Азербайджану в Саміті миру, що відбудеться 16 червня у Швейцарії.

Як передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу Верховної Ради, про це Кондратюк заявила в інтерв'ю виданню APA.AZ, що відбулося за підсумками офіційного візиту до Азербайджанської Республіки та участі в шостому Міжнародному форумі міжкультурного діалогу в Баку.

«Ми закликаємо держави з усіх континентів приєднатися до цієї коаліції. Цей заклик особливо стосується мусульманського світу. Україна запрошує мусульманські країни до участі в Саміті миру, який відбудеться 16 червня цього року у Швейцарії», — сказала вона.

Також Кондратюк заявила, що під час візиту до Баку, під час зустрічей із керівництвом Парламенту Азербайджанської Республіки та з міністрами країни, у своєму виступі на Форумі — вона запрошувала Азербайджан від імені України до участі у цьому Саміті на найвищому рівні.

«Саміт повʼязаний із питаннями миру, справедливості та безпеки. Це ті теми, виклики й цінності, які дуже близькі нашим азербайджанським колегам. Азербайджан — стратегічний партнер України. Тому для нас дуже важлива участь офіційного Баку в цьому Саміті», — акцентувала заступниця Голови ВРУ.

Як повідомлялося, шостий Міжнародний форум міжкультурного діалогу в Баку відбувся 1-3 травня. Захід зібрав 110 країн, включно з країнами Глобального півдня та мусульманського світу: Іраком, Малайзією, Алжиром, Пакистаном, Туреччиною, Аргентиною, Узбекистаном, Марокко, Таджикистаном, Саудівською Аравією тощо.

Фото: Офіс Президента

Теги по теме
Украина Азербайджан
Источник материала
Поделиться сюжетом