"За паспорт з двоголовою куркою готові матір продати": Ступак розповів, як Росія купує зрадників. Відео
"За паспорт з двоголовою куркою готові матір продати": Ступак розповів, як Росія купує зрадників. Відео

"За паспорт з двоголовою куркою готові матір продати": Ступак розповів, як Росія купує зрадників. Відео

В Україні є чимало зрадників, яких завербували російські спецслужби і вони шпигують на користь ворога. При чому готові це робити буквально за пачку цигарок. Це "ждуни", які не люблять Україну, їм чужі європейські цінності і вони хочуть "назад в СРСР", тому їхня зрада коштує так дешево.

Про це розповів  військовий експерт і колишній співробітник СБУ Іван Ступак у новому випуску програми Oboz.Talk.  Він схарактеризував цю категорію осіб.

"Це різні люди, але здебільшого це люди, в яких підгрунтям є ідея. Їм подобається Ерефія, їм подобається Путін, їм не подобається Україна, не подобається Зеленський, не подобається Європа. Це таке собі підгрунтя, на яке зверху накладається щось матеріальне", – пояснив Ступак.

За його словами, є певна категорія людей,  які дуже хочуть в Росію, але щоб Росія була тут, в Україні. Вони "за паспорт цієї двоголової курки готові й матір продати".

Є ті, хто готовий служити ворогу за гроші – це все, що їх цікавить.

"Яким обіцяють пенсію військовослужбовця Збройних сил Російської Федерації, є така категорія. Звісно, це просто гроші за кожне виконане завдання, це гроші", – каже експерт.

Є ще одна категорія зрадників. Це особи, які себе не реалізували. І ця війна дає їм можливість себе хоч якось показати. 

"Було багато прикладів, коли СБУ затримувала навідників вогню, коригувальників, і в їхніх листуваннях за Ерефією приблизно був такий текст: ну, вам допомогло те, що я передав? Скажіть, класно, це воно? Вони хотіли, щоб був зворотній фідбек і сказали: дядь, ти красавчик, твоя інформація була найкраща. Тобто є люди, на яких це також впливає", – пояснив колишній співробітник СБУ.

За його словами "заробляють" такі особи на своїй зраді зовсім небагато. Ступак назвав мінімальну суму, яку отримав навідник - це була пачка цигарок.

"Мінімальна цифра, увага, 0,50 євроцентів. 50 євроцентів коштує зрада. У 2022 році хлопці затримали навідника за те, що він перекидав росіянам координати. Він сказав, ну хоч на цигарки киньте, йому й кинули 20 гривень. Це 50 євроцентів", – розповів Ступак.

Він додав, що максимальна плата за зраду не така й велика. Вона не вимірюється десятками тисяч доларів. За словами колишнього співробітника СБУ, це суми в межах 5000 грн - 1000 доларів.

Ступак також розповів, як вербують зрадників.

"Як їх вербують? Знаходять людей на пабліках і дивляться на геолокацію. Наприклад, Одеса, Дніпро...  Донеччина, не окупована частина. Коли вони пишуть десь в телеграмі: "так і нада, цим укропам прилетіло", спецслужби бачать –  ось це наш пасажир. До нього пишуть в директ і починають розпитувати... і ось таким чином затягують у співпрацю", – розповів Ступак.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны