5 поширених помилок про схуднення: чому не варто вірити
5 поширених помилок про схуднення: чому не варто вірити

5 поширених помилок про схуднення: чому не варто вірити

Початок шляху до схуднення може супроводжуватися різними помилковими уявленнями, які часто призводять до нереалістичних очікувань. Щоб досягти успішного і стійкого зниження ваги, важливо розвінчати ці міфи. News Bytes розповів про кілька найпоширеніших помилок про швидке схуднення, на які не варто піддаватися.

Вуглеводи призводять до набору ваги

Один з поширених міфів полягає в тому, що споживання вуглеводів безпосередньо призводить до збільшення ваги. Насправді вони є невід'ємною частиною здорової дієти. Такі продукти, як овочі, фрукти та цільні зерна, багаті на вуглеводи і є основою збалансованого харчування.

Варто зазначити, що навіть клітковина є різновидом вуглеводів. Повністю відмовившись від них, ви можете позбавити свій організм життєвої енергії та необхідних поживних речовин. Однак бажано уникати рафінованих вуглеводів, таких як цукор і очищені зерна, оскільки вони пов'язані зі збільшенням ваги.

Голодні дієти допомагають схуднути

Віра в те, що голодування за допомогою краш-дієт призведе до стійкої втрати ваги, є ще однією помилковою думкою. Вони суворо обмежують споживання калорій, що рідко призводить до довготривалої втрати ваги.

Більше того, вони часто призводять до дефіциту поживних речовин і сильного потягу до їжі. Це може призвести до споживання продуктів з високим вмістом жирів і цукру, що в кінцевому підсумку призводить до набору ваги.

Відмова від жирів запобігає збільшенню ваги

Всупереч поширеній думці, виключення жирів з раціону не гарантує схуднення. Навпаки, це може мати протилежний ефект. Коли люди вилучають жири зі свого раціону, вони, як правило, компенсують це споживанням надмірної кількості доданого цукру та рафінованих зернових.

Це може негативно вплинути на метаболізм і сприяти запаленню. Вживання здорових жирів, таких як авокадо, мелене насіння льону та волоські горіхи, насправді може сприяти схудненню, допомагаючи при цьому відчувати себе ситим.

Безглютенова дієта сприяє схудненню

Думка про те, що дотримання безглютенової дієти гарантує схуднення, не зовсім точна. Глютен – це білок, який міститься в деяких зернових, таких як пшениця, ячмінь і жито. Сам по собі глютен не є шкідливим і може бути частиною здорового харчування, оскільки він присутній у багатьох продуктах, багатих на клітковину, які містять необхідні вітаміни та мінерали.

Для схуднення потрібна лише сила волі

Мабуть, найбільш оманливий міф полягає в тому, що успіх у схудненні залежить виключно від сили волі. На вагу можуть впливати численні фактори, які людина не може контролювати, такі як генетика, медичні захворювання, такі як гіпотиреоз або СПКЯ, і навіть проблеми з психічним здоров'ям, такі як депресія, можуть впливати на вагу. Наш організм має різні біологічні механізми та гормони, які регулюють масу тіла, і коли вони стають дисфункціональними, схуднути стає складніше.

Раніше OBOZ.UA розповідав про найкращі фрукти, які варто їсти для схуднення. 

 Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Источник материала
Поделиться сюжетом