Біль шкіри голови: причини і як його усунути
Біль шкіри голови: причини і як його усунути

Біль шкіри голови: причини і як його усунути

Відчуття болю при дотику до шкіри голови може викликати занепокоєння, але розуміння причин і своєчасне вжиття заходів може допомогти полегшити дискомфорт. Це може бути наслідком різних чинників, зокрема головного болю, шкірних інфекцій, педикульозу або псоріазу. News Bytes розповів як цього позбутись.

Масаж

При легкому головному болю може бути корисним частий масаж з використанням ефірних олій. Вважається, що лавандова та розмарин мають болезаспокійливі властивості.

Не зав'язуйте волосся туго

Ще один профілактичний захід - уникати тугих зачісок. Вони стягують волосся, що може призвести до болю шкіри голови. Крім того, це може послабити волосяні фолікули, через що волосся може випадати або ламатися.

Неправильні засоби для догляду

Надмірне використання косметичних засобів для волосся також може сприяти підвищенню чутливості шкіри голови. Накопичення хімічних речовин може забити пори і призвести до подразнення. За можливості обирайте засоби без агресивних миючих основ, силіконів та парабенів.

Зверніться до лікаря

Якщо біль не зникає, незважаючи на ці заходи самодопомоги, бажано звернутися до лікаря. Це може свідчити про наявність проблем зі здоров'ям, які потребують професійної діагностики та лікування.

Раніше OBOZ.UA розповідав про 5 порад, щоб запобігти появі болю в попереку.

 Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Источник материала
Поделиться сюжетом