2 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Фермери з прифронтових та деокупованих територій можуть отримати насіння соняшнику - Мінагрополітики
Фермери з прифронтових та деокупованих територій можуть отримати насіння соняшнику - Мінагрополітики

Фермери з прифронтових та деокупованих територій можуть отримати насіння соняшнику - Мінагрополітики

Аграрії з прифронтових та деокупованих територій, які раніше подавали заявки через Державний аграрний реєстр на одержання насіння кукурудзи, проте їм не вистачило посівних одиниць, можуть отримати допомогу.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства аграрної політики та продовольства України, передає Укрінформ.

"Це агровиробники, що обробляють від 5 до 500 га у Дніпропетровській, Київській, Сумській, Харківській та Чернігівській областях. Кожен фермер, якому не вистачило насіння кукурудзи, зможе отримати до 40 посівних одиниць соняшнику. При цьому подавати нову заявку до ДАР не потрібно, організатори самі контактуватимуть з пропозицією з тими, хто подавав заявки", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що компанія «Лідеа Україна» через програму USAID АГРО за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства передасть аграріям із найбільш постраждалих від війни областей 2858 посівних одиниць насіння соняшнику.

Агровиробники з прифронтових та деокупованих територій зможуть виростити та поставити на ринок щонайменше 24 тис. тонн соняшнику. За попередніми прогнозами, врожай, зібраний із безкоштовно наданого насіння, принесе аграріям приблизно 360 млн грн виторгу, що сприятиме відновленню агровиробництва у постраждалих від війни громадах.

Як повідомлялося, нещодавно у межах ініціативи AGRI-Україна від USAID, компанія «Лідея Україна» передала 3 362 посівні одиниці насіння кукурудзи. Їх отримали фермери прифронтових громад Донеччини, Миколаївщини, Херсонщини та Запоріжжя.

Організацію доставки насіння забезпечить Всеукраїнська асоціація громад, реалізуючи за сприяння Програми USAID АГРО проект «Згуртовані громади».

Источник материала
Поделиться сюжетом