Грілка, душ та ефірні масла: що допоможе позбутися головного болю
Грілка, душ та ефірні масла: що допоможе позбутися головного болю

Грілка, душ та ефірні масла: що допоможе позбутися головного болю

Головний біль іноді буває справжньою проблемою, яка турбує багатьох людей. Окрім зіпсованого настрою, головний біль також негативно відбивається на продуктивності праці.

Якщо головний біль нестерпний, він легко може порушити ваше повсякденне життя. Водночас існує ряд ефективних природних домашніх засобів від головного болю, повідомляє OBOZ.UA.

Залишайтесь гідрованим

Фахівці рекомендують стежити за тим, аби завжди залишатися гідратованим. Тому варто вибирати порошкоподібні суміші напоїв, багаті вітаміном С. Нерідко позбутися від головного болю допомагає склянка води. Адже буває, що зневоднення є найпоширенішою причиною головного болю. Також рекомендується замість води обрати напій з електролітами (без штучних барвників і підсолоджувачів, оскільки вони можуть ще більше посилити ваш головний біль).

Трав’яні чаї мають заспокійливу дію

Як відомо з народної медицини, трав’яний чай насичує організм корисними природними сполуками. Імбирний чай може допомогти при мігрені. Водночас ви також можете скористатися чаями, які містять такі трави, як м’ята перцева, ромашка та лаванда.

Терапія теплом або льодом

Якщо вас мучить головний біль просто прийміть теплий душ, а якщо це не допоможе - прикладіть пакет з льодом до шиї. Це має допомогти від болю, адже відчуття холоду допомагає зменшити запалення, яке призводить до головного болю. Але також у нагоді може стати грілка, яку треба покласти на потилицю. Це допоможе усунути головний біль. У разі, якщо головний біль присутній в носових пазухах, прикладіть теплу тканину до болючої ділянки.

Ароматерапія з деякими ефірними маслами

Також спеціалісти рекомендують спробувати від головного болю аромотерапію. Вона може допомогти, адже запахи викликають позитивні реакції організму. Це у свою чергу може зменшити головний біль за допомогою деяких ефірних масел. Наприклад, екстракт м’яти перцевої, евкаліпта та олії лаванди виявилися ефективними від головного болю. Рекомендують додати 2 краплі олії лаванди у дві склянки окропу і вдихати пару.

Раніше OBOZ.UA розповідав на які точки потрібно нажати, щоб позбавитися головного болю.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Источник материала
Поделиться сюжетом