2 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Нормалізує рівень цукру та допомагає серцю: ця олія смачна та корисна
Нормалізує рівень цукру та допомагає серцю: ця олія смачна та корисна

Нормалізує рівень цукру та допомагає серцю: ця олія смачна та корисна

Мигдаль широко популярний як джерело поживних речовин. Його полюбляють як дорослі, так і діти у багатьох куточках світу.

Незважаючи на те, що багато хто вживає плоди мигдалю, олія, видобута з нього, також дуже корисна. OBOZ.UA пропонує ознайомитися з перевагами мигдальної олії.

Перевага для серця

Якщо ви турбуєтеся про здоров’я свого серця, обов’язково вживайте мигдальну олію. Адже вона покращує здоров’я серця. Це досягається завдяки тому, що мигдальна олія містить мононенасичені жири, які є хорошим жиром, який позитивно впливає на ваше здоров’я. Фахівці кажуть, що заміна вуглеводів мононенасиченими жирами може знизити кров’яний тиск, підвищити рівень ліпідів і знизити ризик серцево-судинних проблем, таким чином покращуючи здоров’я серця, а також знизити шкідливий холестерин.

Стабілізація рівня цукру

Для стабілізації рівня цукру рекомендується вживати мигдальну олію на сніданок. Адже вона багата на поліненасичені жири, що сприяє зниженню рівня цукру в крові у людей з діабетом. Науково доведено, що вживання мигдальної олії на сніданок знижує рівень цукру в крові як після їжі, так і протягом дня, порівняно з іншими. Також споживання мигдальної олії покращує резистентність до інсуліну.

Втрата ваги

Регулярне вживання мигдальної олії також може допомогти стабілізувати вагу. Адже корисні жири мають протилежний ефект, тому введення мигдальної олії в раціон може відігравати важливу роль у загальній втраті ваги, підтримці ваги та самопочутті, оскільки це сприяє енергетичному балансу.

Плюс для шкіри

Також однією з переваг вживання мигдальної олії є покращення кольору обличчя, а також загальне омолодження шкіри. Це досягається завдяки тому, що цей продукт багатий на антибактеріальні властивості і вітамін А. Також мигдальне масло можна використовувати для лікування прищів. Не варто забувати, що це також є потужним зволожувачем, який можна наносити безпосередньо або змішувати з ефірними оліями.

Допомога волоссю

Вживання мигдальної олії також зменшує ламкість, посічені кінчики, свербіж шкіри голови та сухість коренів волосся. Це досягається наявному у ньому вітаміну Е. Не всі знають про те, що зволожуючі властивості олії можуть лікувати суху шкіру голови та лупу. Водночас масаж шкіри голови та волосся мигдальною олією може зменшити ламкість, посічені кінчики, свербіж шкіри голови та сухість коренів.

Раніше OBOZ.UA розповів, які продукти зможуть поліпшити стан шкіри.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Источник материала
Поделиться сюжетом