Відключення світла в Україні: людей шокували похмурим прогнозном
Відключення світла в Україні: людей шокували похмурим прогнозном

Відключення світла в Україні: людей шокували похмурим прогнозном

Українці повинні бути готові до можливих перебоїв у електропостачанні ще тривалий час, оскільки немає шансів на повне відновлення зруйнованої генерації у швидкі терміни.

Радник прем'єр-міністра України та член наглядової ради НЕК "Укренерго" Юрій Бойко заявив, що перерви у постачанні електроенергії, які розпочалися з 14 травня, можуть тривати ще дуже довго. Він попередив, що навіть взимку, при високих температурах, очікується дефіцит у енергосистемі.

"Укренерго". Фото: скрін youtube

І хоча після активних ремонтів атомна генерація в Україні повернеться до нормального стану, а в енергосистемі залишиться значна кількість сонячної енергії, проте, за умов холодної погоди дефіцит енергії буде невідворотним.

Якщо говорити про травень, то перебої зі світлом могли б розпочатися трохи пізніше, якби не така холодна погода. Бойко пояснив, що зниження температури призвело до активного використання обігрівачів українцями, що спричинило дефіцит навіть при активному імпорті електроенергії.

електроенергія

"З метою втримання енергосистеми у збалансованому стані й недопущення аварій, диспетчери були вимушені вдаватися до екстраординарних заходів і застосовувати вимкнення споживачів", - зазначив член наглядової ради "Укренерго".

Українцям слід усвідомити, що зима буде вкрай важкою, і можливість уникнути енергетичного дефіциту, навіть при м'якій погоді, майже неможлива.

Раніше ми розповідали, що Цивільних українців закликають активно готуватися до війни: що можна зробити

Також, Замість укріплень – гроші на метро: КМДА оголошує рекордний тендер на мільярди

Источник материала
Поделиться сюжетом