П'ять різних категорій вегетаріанців залежно від їхнього раціону
П'ять різних категорій вегетаріанців залежно від їхнього раціону

П'ять різних категорій вегетаріанців залежно від їхнього раціону

Бували ситуації, коли збивав з пантелику друг-вегетаріанець, який сидить на дієті, але їсть багато молочних продуктів. Є також вегетаріанці, які їдять рибу та яйця.

Усередині вегетаріанців існує п'ять різних категорій. Ми підготували для вас їх список, щоб зрозуміти різні категорії вегетаріанців на основі їхнього споживання їжі.

Вегани

Веганська дієта базується на рослинних продуктах і включає фрукти, овочі, зернові, горіхи, насіння, сочевицю та бобові. Цієї дієти здебільшого дотримуються через етичні міркування щодо добробуту тварин.

Вегани виключають зі свого раціону всі види м'яса тварин і молочні продукти, включаючи молоко і сир. Веганство є популярним трендом, і для більшості продуктів тваринного походження доступні здорові рослинні замінники.

Лакто-вегетаріанці

Лакто-вегетаріанська дієта – це рослинна дієта, яка включає фрукти, овочі, сочевицю, бобові, зернові та молочні продукти. Ця дієта містить всі молочні продукти та побічні продукти з коров'ячого молока, такі як сир, масло, йогурт і морозиво.

Однак ця дієта обмежує споживання будь-яких видів м'яса тварин, таких як яловичина, свинина, курка, риба, перепілки, баранина, морепродукти та яйця.

Ово-вегетаріанці

Ово-вегетаріанська дієта обмежує червоне м'ясо, біле м'ясо, рибу і птицю, але включає яйця. Ця категорія вегетаріанців їсть рослинну їжу разом з різними стравами, до складу яких входять яйця. Сюди також входять хлібобулочні вироби, які можуть містити яйця.

Ово-вегетаріанці також виключають зі свого раціону продукти, виготовлені з коров'ячого молока, такі як сир, масло, морозиво.

Лакто-ово вегетаріанці

Лакто-ово вегетаріанська дієта – це найпоширеніша форма вегетаріанства, коли людина обмежує вживання м'яса тварин і морепродуктів, але споживає молочні продукти та яйця.

У цій дієті людина виключає всі види м'яса, такі як курка, яловичина, риба, перепілка і свинина, але включає молоко, сир, яйця, масло, йогурт, вершки, морозиво та інші молочні продукти.

Пескатаріанці

Пескатаріанська дієта включає всі продукти рослинного походження, а також рибу і морепродукти. Дієта виключає м'ясо, птицю та яйця і вважається "напіввегетаріанською".

Пескатаріанці мають додаткову перевагу – вони отримують корисні жирні кислоти омега-3 з морепродуктів, яких може не вистачати в повністю рослинній дієті. Однак додавання яєць і молочних продуктів, таких як молоко і сир, варіюється від людини до людини.

Раніше OBOZ.UA писав, що таке білкова дієта.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram та Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Источник материала
Поделиться сюжетом